Autor: Tanel Raig • 10. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallink investeerib reisilaeva uuendamisse üle miljoni euro

Tallink investeerib reisilaeva Romantika üle miljoni euro. Projekti raames saavad värske ja kaasaegse ilme suur osa reisijatealast ning uuendatakse ka aluse tehnilist poolt.

Projekt sai alguse veebruaris, kui laev seisis ligi nädala BLRT Grupile kuuluva laevaremonditehase Turku Repair Yard kuivdokis. Dokkimise ajal teostati suur hulk siseinterjööri renoveerimistöid, mille hulka kuuluvad  endise Aperitifbari täielik ümberehitus Romantika lounge`iks; Piazza restorani osaline renoveerimine, mis jätkub märtsis, buffet restorani uuendamistööd; alustati reisijateala põrandate, seinte ja tekstiilide uuendamisega. Värskema ilme saavad ka reisijate kajutid.

Tehniliste tööde hulka kuulusid laeva korpuse veealuse osa puhastamine ja värvimine, autoteki puhastamine ja värvimine, sõuvõlli osade vahetus, keskkonnasõbraliku õli kasutuselevõtt täävitorudes ja vööripõtkurites ning reguleeritava sammuga sõukruvi ja jõuülekande kontrollsüsteemi uuendus.

Laeva uuendamistööd jätkuvad terve 2015 aasta vältel, mille käigus tehakse täiendavaid muudatusi nii laeva interjööris, pakutavate teenuste kontseptsioonis kui ka tehnilistes lahendustes.

Reisilaev Romantika on Tallinki uusehituste 2002-2009 väldanud programmi esimene laev, mis valmis aastal 2002. Ta on sõitnud Tallinn-Helsingi, Riia-Stockholmi kui ka taas, alates möödunud aasta augustist Tallinn-Stockholmi liinil Tallinki kaubamärgi all. Romantika on 193,8 meetrit pikk ja 29 meetrit lai, tal on kõrgeim jääklass ning ta suudab arendada kuni 22 sõlme kiirust. Romantika võtab korraga peale kuni 2500 reisijat ning tal on kokku 727 kajutit ja  1030 liinimeetrit autotekki sõidukite ja kaubaveo tarbeks.

Turku Repair Yard on Soomes, Naantalis asuv laevaremonditehas, mis alustas tegevuse aastal 1989 ja ligi 8 aastast tegutseb Eesti tööstuskontserni - BLRT Grupp – koosseisus. Tööd teostatakse eelkõige kuivdokis, mis täna on Põhja-Euroopas suurim. 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077