Autor: Tanel Raig • 16. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

GSMvalve tõi turule nutika transpordilahenduse

GSMvalve tõi turule teenusepakkujaid koondava transpordilahenduse TransPlaza, mis loob logistika- ja veondusettevõtetele võimaluse vedude optimeerimiseks ja vaba transpordipinna müügiks.

“Kõigi logistikasektoris tegutsevate ettevõtete eesmärk on kogu vaba ressursi võimalikult efektiivne kasutamine ja tühjade vedude viimine miinimumini,” ütles GSMvalve juhatuse esimees Hans Alter. “TransPlaza.com nutika rakendusega loome nii ekspedeerijatele, vedajatele kui kauba müüjatele ja tellijatele keskkonna, mis toob nii teenuse ostjad kui pakkujad ühte kohta kokku.”

Alteri sõnul on viimastel aastatel Euroopas ja mujal maailmas väga populaarseks kujunenud kasutajalt kasutajale suunatud igapäevateenuste rakendused, nagu näiteks Uber ja airbnb. “TransPlaza.com keskkonnaga loome sarnase teenuseosutajat ja kasutajat ühendava keskkonna logistikasektoris, kus kauba müüja, tarnija või ekspediitor saab reaalajas otsida parimat ja kiireimat transpordivõimalust ning iga vedaja võib oma vaba pinna huvilistele müüki panna.”

TransPlaza sihtrühmad on nii transpordifirmad, kellel avaneb võimalus kasutada ära oma kauba vaba ruum kui ka kauba vahendajad ning lõppkliendid, kes leiavad rakenduse abil kiiresti usaldusväärse partneri.

“Iga vedaja saab TransPlazasse sisestada oma marsruudi koos vaba kaubapinnaga, mida logistikafirmad saavad omakorda enda klientide teenindamiseks kasutada,” kirjeldas Alter rakenduse ülesehitust. “TransPlaza rakenduses kajastub veoki teekond reaalajas – GPS-saatjaga varustatud sõidukitel automaatselt ning ilma saatjateta autode puhul juhi poolt nutirakenduses sisestatud andmete põhjal.”

Kui logsitikafirma kasutab GPS-saatjaid või vastavat nutitelefoni rakendust, teab TransPlaza.com veoki sõitude ajalugu ning suudab seeläbi ka prognoosida kuhu sõiduk järgmisena sõidab ning kui tihti sõiduk antud teekonda läbib.

TransPlaza nutirakenduse esmases faasis on teenuse kasutamine tasuta, hilisem hinnakiri põhineb fikseeritud kuutasul ning seda sõltumata teostatud vedude sagedusest ja arvust. Rakendus käivitub esimeses järjekorras Euroopas ning seejärel järk-järgult ka SRÜ-riikides.

TransPlaza nutirakenduse arendaja GSMvalve on  GPS-logistikateenuste ja kaugvalve pakkuja. GSMvalve teenusteportfelli kuuluvad sõidukite jälgimisteenuste terviklahendused ning äri- ja erakliendile suunatud valveteenused. GSMvalve grupi käive on üle 5 miljoni euro aastas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077