Autor: Tanel Raig • 13. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elroni rongidega tehti eelmisel aastal üle 5,8 miljoni reisi

Eesti reisirongiliiklust korraldava Elroni rongidega tehti eelmisel aastal 43% rohkem reise kui tunamullu.

Elroni müügi- ja arendusjuhi Ronnie Kongo sõnul läheb 2014.aasta Eesti rongiliiklus ajalukku seoses moodsate rongide ja ning uuel tasemel teenuse kasutusele võtmisega. Tulemuseks on reisijateveo rekord. „Usume, et üha suurem hulk inimesi avastab rongiliikluse eelised ning reisijate arv kasvab ka edaspidi, kuid kindlasti aeglasemas tempos kui seni,“ lisas Kongo.  Alanud aastaks on Elron seadnud eesmärgiks teenindada 6,2 miljonit reisijat.

 Ronnie Kongo rääkis, et enimkasutatav liin oli eelmisel aastal Tallinn-Paldiski, kus tehti 1 130 000 sõitu.  Järgnesid Tallinn-Riisipere liin  830 000 reisiga, Tallinn-Tartu ja Tallinn-Aegviidu liinid  780 000 reisiga ning Tallinn-Keila liin 460 000 reisiga. „Piletitulu poolest on aga kindlalt esimene Tallinn-Tartu liin, sealt laekub üle kolmandiku Elroni piletitulust. See on igati loomulik, arvestades, et keskmine sõit on seal võrreldes Tallinna lähiümbruse liinidega oluliselt pikem,“ lisas Ronnie Kongo. Piletitulu teenis Elron eelmisel aastal 10 082 000 eurot ehk 58% rohkem kui oli võrreldav number aastal 2013. „Käesoleva aasta piletitulusihiks oleme seadnud 11,5 miljonit eurot,“ sõnas Ronnie Kongo. Muuhulgas on ettevõttel sel aastal plaanis WiFi-kvaliteedi parandamine ning Tallinna ja Pärnu vahele otseühenduse loomine.“ Eesti Liinirongid AS on kaubamärgi Elron all tegutsev riigile kuuluv ühistranspordiettevõte, mis pakub uute Stadler FLIRT elektri- ja diiselrongidega reisijaveoteenust kõigil Eesti siseriiklikel rongiliinidel.  Ettevõttes on 316 töötajat.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077