Autor: Maarit Eerme • 17. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Omniva pakiautomaadid purustavad rekordeid

Eelmisel nädalal saatsid inimesed Omniva pakiautomaatidega rekordkoguse pakke, sel nädalal on pakimahud veelgi kasvanud.

„Me teame varasematest aastatest, et detsembris kasvab nii kirjade kui pakkide arv võrreldes tavapärasega ligikaudu kahekordseks, kuid pakiautomaatide populaarsus on isegi seda arvestades erakordselt suur,“ ütles Omniva juhatuse liige Ansi Arumeel.

Eestis kasvas Omniva pakiautomaatidega saadetud pakkide arv eelmisel nädalal võrreldes mullu sama ajaga 23,5%, Lätis 90,8% ja Leedus 142,2%. „Näeme, et sel nädalal kasutatakse pakiautomaate veelgi aktiivsemalt. Kutsungi inimesi üles saadud pakke võimalikult kiirelt pakiautomaadist välja võtma, et ka teised kliendid oma pakke automaati saaksid viia,“ soovitas Arumeel.

Detsember on Arumeele sõnul kogu postimaailmas aasta kõige töisem kuu. Sellel perioodil nii kirjade kui pakkide mahud võrreldes teiste kuudega sisuliselt kahekordistuvad. Vahetult enne jõule saadetakse Eestis postiga ligikaudu sada tuhat kirja ja paarkümmend tuhat pakisaadetist päevas. Kui kirjade saatmise trend üldiselt on langev ja mahud vähenevad 7-10% aastas, siis rahvusvaheliste kirjade ja postkaartide arv on tänavu detsembris võrreldes mullusega pisut kasvanud. Ka pakimahud on aastaga ca 30% kasvanud.

„Kuna detsembris on inimestel postkontoritesse rohkem põhjust tulla, oleme pikendanud postkontorite lahtiolekuaegu ning suuremad postkontorid on lahti ka pühapäeviti. Nutikas ongi sättida postkontorikülastus hommikusele ajale või nädalavahetusele, mil kliente vähem,“ rääkis Arumeel. Kes aga jõulusaginat täielikult vältida soovib, saab oma postiasjad endale sobival ajal ära ajada Omniva pakiautomaatide abiga.

Omniva pakiautomaadid on avatud ka pühade ajal ja enne jõule jõuavad viimased pakid pakiautomaatidesse 24. detsembril.

Esimesel ja teisel jõulupühal pakiautomaatide teenindamist ei toimu, samuti on sel ajal suletud postkontorid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077