Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 10. detsember 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Neinar Seli astus tagasi Tallinna Sadama nõukogust

Neinar Seli teatas eile, et otsustas astuda tagasi Tallinna Sadama nõukogu liikme kohalt.

"On kahetsusväärne, et katsed tuua Eesti sporti juurde täiendavaid vahendeid on lõppenud fiaskoga. Tallinna Sadam on hästi juhitud ettevõte - möödunud kümnendi lõpus tehtud otsused kaubaliikide ja teenuste laiendamiseks ning uute terminalide ja tööstusparkide loomiseks on võimaldanud ettevõttel hoolimata vedelkütuste mahtude vähenemisest kasvatada käivet ning muutuda üheks suurimaks tuluteenijaks riigis," kirjutas Seli ERRile.

Seli selgitas, et tema roll on viimastel, stabiilset kasvu näidanud aastatel Tallinna Sadama juhtimises vähenenud ning aeg on anda võimalus enda tõestamiseks teistele. Ta avaldas lootust, et tema tagasiastumine võimaldab ka nii Tallinna Sadama üldkoosolekul kui ka nõukogul alustada koalitsioonilepingu täitmist ning jätkata sarnaselt eelneva 16 aastaga spordi ja kultuuri toetamist.

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles Äripäevale, et Neinar Seli tagasiastumine Tallinna Sadama nõukogust oli mõistlik samm. "See on nii ettevõtte kui Neinar Seli enda huvides, et viimase kohtuinstantsi otsuse jõustumiseni oleksid kõik kahtlused hajutatud," ütles Palo.

Seli on olnud Tallinna Sadama nõukogu liige alates 2002. aastast, nõukogu juhtis ta aastatel 2005-2014. Tänavu juunis palus Seli end taandada nõukogu esimehe kohalt tavaliikmeks.

Harju maakohus mõistis täna Seli toimingupiirangu rikkumises süüdi ning määras talle 17 000 eurot trahvi.

Seli korruptsioonikuritegu seisnes selles, et 2013. aasta sügisel hääletas ta Tallinna Sadama nõukogu esimehena 250 000 euro eraldamise poolt Eesti Olümpiakomiteele, mida ta samal ajal samuti juhtis.

Neinar Seli ise pole oma süüd tunnistanud, vaid lubas otsuse edasi kaevata.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077