Autor: Tanel Raig • 19. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi prognoosimis- ja tellimissüsteem pälvis kvaliteediauhinna

Rimi pälvis automatiseeritud prognoosimis- ja tellimissüsteemi juurutamise eest Põhjamaade ja Balti riikide ettevõtete seas majandustarkvara arendaja SAP kõrgeima kvaliteediauhinna.

Rimi Baltic võttis SAP andmetöötlussüsteemi kasutusele 2005. aastal. Kaks aastat tagasi hakati juurutama prognoosimis- ja tellimissüsteemi automatiseerimist, mis lihtsustab oluliselt tellimuste tegemist kõigile osapooltele. Rimi Eesti tarneahela juhi Allar Kahju sõnul on nüüdseks poolteist aastat töös olnud ja  auhinna võitnud  süsteem innovaatiline ning mugavaim lahendus igapäevaseks  varude juhtimiseks nii tarnija kui ka jaeketi jaoks.

Süsteemi tarkvara koostab vastavalt kaupluste riiuli- ja laoseisule tellimuse, arvestades sealjuures inimeste käitumismustrit, pühasid-tähtpäevi või kohalikke suursündmusi.

Uue süsteemiga töötab igapäevaselt Rimi keskuses paiknev kaubavarude planeerimise osakond. Vajadusel saab osakonna planeerimise spetsialist loomulikult teha süsteemi täiendusi ja tellimust muuta, kuid üldiselt teeb prognoosimissüsteem kaupluse töötajate elu kordades kergemaks, sest kauplus ise ei pea enam kaupade tellimisega tegelema. Samuti vähendab süsteem eksimise võimalust ja personali töökoormust, mis annab neile võimaluse tegeleda oma põhitööga ja teenindada kliente.

Lisaks võimaldab tarkvara siduda mitmeid erinevaid protsesse, mida seni on tehtud eraldi. Uue süsteemi toel toimuvad varude täiendamine kaupluses ja kesklaos, poe- ja keskladude vaheline integreeritud kaubaliikumine ning info liikumine Rimi ja hankijate vahel ühes süsteemis, mis kõik aitab kaasa tõrgeteta tarnetele.

SAP on majandustarkavara arendaja, kelle rakendusi ja teenuseid kasutab enam kui veerand miljonit ettevõtet või organisatsiooni üle maailma. Igal aastal tunnustab SAP kvaliteediauhinnaga ettevõtteid, kes on kõige edukamalt arendaja loodud tarkvara rakendanud. Hindamine toimub neljas kategoorias. Iga kategooria võitja hindamisel on olulised projekti vastavus SAPi kvaliteedinõuetele, lahenduse õigeaegne rakendamine, madalad kogukulud  ning kasu äritegevusele. Rimi Baltic, kes pälvis Põhjamaade ja Balti riikide ettevõtjate seas kuldse auhinna äri arenduse kategoorias, konkureerib nüüd samas kategoorias Euroopa, Lähis-Ida ja Aafrika piirkondade ettevõtetega. Rimi Baltic on esimene ja ainuke jaekett Baltikumis, kes on varude juhtimise lahenduse eest nii kõrge tunnustuse pälvinud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077