Autor: Rainer Saad • 13. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinki kasum ja käive languses

AS Tallink Grupp teatas täna, et vedas kolmandas kvartalis vähem reisijaid ja languses olid ka käive ning kasum.

Tallinki kolmanda kvartali müügitulu oli 262,7 miljonit eurot, mis on 5,7% vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Puhaskasum vähenes sama ajaga 17,9 protsenti, 44 miljonilt eurolt 36,2 miljoni euroni.

Laevafirma vedas kolmandas kvartalis kokku ligi 2,6 miljonit reisijat, mida on 5,8% vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Veetud kaubaühikute arv kasvas 1% võrra ning veetud sõiduautode arv kahanes 3,7%.

„Jätkuvalt avaldavad kontserni tegevusele mõju geopoliitilised sündmused Euroopas. Reisijate arv Vene turult on kolmandas kvartalis kahanenud 25% võrra, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga,” kirjutas Tallink enda aruandes.

Seoses tulevast aastast kehtima hakkava väävlidirektiiviga on Tallink töötanud sujuvama ülemineku nimel. Üks eesmärkidest on opereerimise efektiivsuse parandamine läbi kütusekulude vähendamise.

Lähtuvalt sellest toimusid kolmandas kvartalis järgnevad muudatused: reisilaev Silja Europa prahiti, Tallinna-Stockholmi liinil sõitnud Baltic Queen asendas Tallinna-Helsingi liinil sõitnud laeva Silja Europa ja Riia-Stockholmi liinil sõitnud Romantika asendas siiamaani Tallinna-Stockholmi liinil sõitnud laeva Baltic Queen.

Riia-Stockholmi liinil jätkab liiklemist Isabelle. Suurem osa Tallinki tulemuse langusest on ühekordne mõju laevade ümberpaigutustest, Silja Euroopa prahtimisest ning Silja Symphony ümberehitusest.

Kolmanda kvartali brutokasum oli 69,6 miljonit eurot ning EBITDA 64,0 miljonit eurot vastavalt 10,2 miljonit eurot ja 8,6 miljonit eurot vähem kui eelmise majandusaasta samal perioodil.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077