Autor: Tanel Raig • 7. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Venemaa langev tarbimine pärsib Transiidikeskuse kasvu

Transiidikeskuse käitles oktoobris vaid 1,3% rohkem konteinereid kui aasta tagasi. Konteinerite mahu kasvutempo aeglustumise on põhjustanud Venemaa languses sisetarbimine ja kehv ostujõud.

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles 2014. aasta oktoobris  23 034, mis on 1,3%enam kui 2013. aasta samal perioodil. Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 9,9%.

Käesoleva aasta üheksa  kuuga käitles Transiidikeskuse konteinerterminal 219 803 TEUd, mida on 3,4% enam kui möödunud aastal. Koos üldkaubaterminaliga oli 10 kuu kaubakäibeks 2 423 097 tonni, mis on 6,5 % enam kui möödunud aasta samal perioodil.

“Venemaal on sisetarbimine languses ja ostujõud kehv. Nendes tingimustes peame kasvutempo säilitamiseks tegema pingutusi uute kaubavoogude ja tarneahelate võitmiseks. Tegeleme hetkel igapäevaselt põhja-lõuna suunalise transiitkaubakoridori hõlmamiseks oma ärimudelisse, et selle kaubavooga täiendada ida-lääne suunalist transiiti,” kommenteeris Transiidikeskuse juhatuse esimees Erik Laidvee.

Laidvee sõnul on ettevõte ka märkimisväärselt investeerinud oma teenuste arendusse, et püsida regionaalses konteinerterminalide konkurentsis liidrina. “Katsetame Euroopas ainulaadset IT lahendust – täielikult automatiseeritud konteinerite vigastuste tuvastamise ja teavitamise süsteemi. See tähendab seda, et nii terminali operaator kui klient saavad reaalajas teavet, kui meie terminali on jõudnud konteiner, millel on väliseid vigastusi. Klientidelt saadud tagasiside näitab, et sellist teenuse innovatsiooni hinnatakse kõrgelt,” ütles Laidvee.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077