Autor: Eliisa Matsalu • 4. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Infortar ostab SASilt Estonian Airi osaluse

SAS müüb Estonian Airi osaluse Infortarile. Tehingut veel tehtud pole, ent osapooled on kokkuleppele jõudnud.

AS Infortar üks omanik Ain Hanschmidt ütles, et ostavad SASi osaluse Estonian Airis. „Tehingut veel tehtud pole, aga SAS on nõus oma osaluse müüma,“ märkis ta. Tehingu tingimused on Hanschmidti sõnul konfidentsiaalsed.

SASile kuulub 2,66% Estonian Airist. Hanschmidt märkis, et Infortar tahab saada Estonian Airi ainuomanikuks. „Materjalid on praegu Euroopas ja loodame, et tuleb positiivne otsus. Teeme selle nimel tööd,“ ütles ta. Hanschmidt lisas, et Infortar peab praegu tegema rohkelt selgitustööd. „Püüame igal pool näidata, et meil on tahtmist seda asja ajada,“ märkis ta.

Hanschmidt ütles, et kuigi praegu tehakse tööd ettevõtete ühildamiseks, on konkreetsetest tegudest veel vara rääkida. „Enne peaks töö ära tegema ja alles siis rääkima. Muidu ei saagi töötada,“ ütles ta. Tema sõnul on aga Infortar Estonian Airi juhtkonna tööga väga rahul ja suuri muutusi viimases oodata pole. „Viimase kahe aastaga on läinud nii Estonian Airi bränd, imago kui ka näitajad tugevamaks ja paremaks,“ ütles ta.

Eelmisel nädalal kinnitas Estonian Airi nõukogu uue restruktureerimiskava, mille järgi saab Euroopa Komisjoni heakskiidu korral lennufirma uueks enamusosanikuks Infortar Grupp. Euroopa Komisjon peab kava kinnitama järgmise aasta 31. märtsiks, kuid nii Estonian Airi nõukogu kui ka Infortari omanikud on võimaliku tehingu õnnestumise üle positiivselt meelestatud.

AS Infortar on Ain Hanschmidtile, Enn Pandile ja Kalev Järvelillele kuuluv investeerimisfirma, millele kuulub muuhulgas 36% Läänemere juhtivast laevandusfirmast AS Tallink Grupp. Ettevõtte tegevus keskendub investeeringutele turismisektoris, transpordivaldkonnas ning kinnisvaraarenduses.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077