Autor: Tanel Raig • 30. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam saavutas aegade parimad tulemused

AS Tallinna Sadam teenis auditeerimata andmetel üheksa kuuga 88 miljoni euro suuruse käibe juures 34,2 miljonit eurot puhaskasumit. Üheksa kuu näitajad olid läbi aegade parimad nii finantstulemuste kui ka reisijate arvu osas.

Mullusega võrreldes suurenesid sadama tulud 10% ning kasum 26%. Tallinna Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna selgitusel panustasid tegevustulude ja kasumi kasvu nii tulud traditsioonilisest sadamategevusest kui ka jäämurdja Botnica edukast rakendamisest offshore-töödel suvisel navigeerimisperioodil.

Tallinna Sadama sadamates käideldava kauba maht aasta varasemaga võrreldes oluliselt ei muutunud, kasvades ühe protsendi võrra 21,5 miljoni tonnini. Reisijate arv kasvas 5% rekordilise 7,5 miljoni inimeseni, kasvu vedas suurima ehk Tallinn-Helsingi liini jätkuv kasv. „Kruiisireisijate arv aga ootuspäraselt veidi vähenes ning oli kokku 0,49 miljonit,“ lisas Kaljurand. 

Üheksa kuu perioodil kandis Tallinna Sadam riigieelarvesse üle rekordilises mahus dividende ehk  42 miljonit eurot. Dividendimaksele lisandus tulumaksukulu summas 11,1 miljonit eurot.

Tänavu mais avas Tallinna Sadam Vanasadamas uue, 9,3 miljonit eurot maksma läinud kruiisikai, mis võimaldab Tallinnas vastu võtta kuni 340 meetri pikkuseid ja 42 meetri laiuseid ning kuni üheksameetrise süvisega kruiisilaevasid. Muuga sadama konteineterminali laienduse infrastruktuuril lõpetas operaator terminaliseadmete paigalduse ning terminal alustas konteinerkauba käitlemist teisel poolaastal.

Üheksa kuuga külastasid Tallinna Sadama sadamaid kaubalaevad 1511 ja reisilaevad 3738 korda.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077