Autor: Tanel Raig • 30. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus sorteerimisliin toob e-poe klientidele sama päeva tarne

Itella SmartPOST käivitas eile pakkide sorteerimisliini, mis teeb 80% pakiautomaatide puhul võimalikuks sama päeva tarne teenuse pakkumise.

SmartPOSTi 0,5 miljonit eurot maksma läinud uus pakkide sorteerimisliin tõstab pakkide sorteerimise võimsust 8 korda. Kui vana sorteerimisliiniga võis Itella SmartPOSTi tegevjuhi Risto Eelmaa sõnul inimeste maksimaalse pingutuse korral jõuda kuni 500 paki sorteerimiseni tunnis, siis uus liin sorteerib maksimaalselt kuni 4000 pakki tunnis. „See pakkide sorteerimistöö, mida varem tegime öö läbi, saab nüüd keskööks tehtud,“ ütles Eelmaa.

Eelmaa kinnitusel ei piirduta uue võimsa sorteerimisliiniga ainult öise sorteerimisega. Autod, mis jõuavad pakkide korjeringilt juba lõunaks tagasi, ei jää ootama õhtut. Pakid tõstetakse liinile ja sorteeritakse laialiveoks uutesse kanderingidesse ja viiakse sihtpunkti pakiautomaatidesse. Eelmaa ütlusel ongi nad uue sorteerimisliiniga saavutanud võimekuse pakkuda äriklientidele (e-poodidele) sama päeva tarne teenust. Selleks peab klient tegema hiljemalt kella 12ks päeval e-poest tellimuse, pakk peab jõudma SmartPOSTi terminali kella 13ks. Kell 15 saadetakse pakid terminalist autodele laialiveoks pakiautomaatidesse. Tööpäeva lõpus on e-poest tellinul võimalik oma pakk juba pakiautomaadist kätte saada. Eelmaa väitel kestab sama päeva tarne korral paki teekond alates viiest tunnist ning pikeneb sõltuvalt pakiautomaadi asukohast. Ta lisas, et 80% SmartPOSTi automaatidest on nüüd võimelised täitma sama päeva tarne tellimust, ehk pakiautomaadid Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas ja nendel suundadel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077