Autor: Maarit Eerme • 26. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima pani nurgakivi hiiglaslikule logistikakeskusele

Maxima pani Rae vallas Tallinna ringtee ääres nurgakivi Eesti ühele suurimale logistikakeskusele, mille üldpindalaks kujuneb ligikaudu 45 000 ruutmeetrit.

“Asukoht Rae vallas otse Tallinna ringtee ääres on parim, millega teenindada kogu Eestit hõlmavat kauplustevõrku,” lausus Maxima Eesti juhatuse esimees Vaidotas Pacesa. “Sellise mastaabiga ehitus on ühtlasi ka hea näide riigi ja kohaliku võimu ning eraettevõtluse tulemuslikust ühistegevusest taristu arendamise vallas, Tallinna ringtee põhjaliku renoveerimise ning vallasiseste juurdepääsuteede ja tehnovõrkude rajamise näol.”

Pacesa rääkis oma kõnes, et Maxima on Eestis olnud juba üle 10 aasta ning lähiaastatel plaanitakse avada, lisaks olemasolevatele 70le, 10-20 kauplust. "Me meeldime tarbijatele, nad on rahul meie sortimendi ja pakutavate toodetega ning neile meeldib meie töö," rääkis Pacesa. Lisades, et logistikakeskuse avamine on nende järgmine samm efektiivsuse suunas.

Logistikakeskust ümbritsevasse Rae valla taristusse investeerib Maxima Eesti ehituse käigus enam kui pool miljonit eurot. Lisaks on Maxima toetanud Rae vallas mitut kohalikku sotsiaalse suunitlusega algatust, näiteks Peetri ja Jüri alevike lasteaedade projekteerimist ning keskuse lähedal asuva Kurna pargi korrastamist. 

Nurgakivina asetasid Vaidotas Pacesa, Urve Palo, Rae volikogu esimees Agu Laius ja vallavanem Mart Võrklaev ning Rand & Tuulberg nõukogu liige Raivo Rand logistikakeskuse vundamenti 26. septembril Eestis ilmunud ajalehed, keskuse joonised, ehitusloa, pressiteate ja algkapitali 10 eurot. Vundamendi toestamiseks lisasid tseremoonial osalejad betooni armatuuri.

Järgmise aasta lõpus valmivast logistikakeskusest kujuneb keskne laokompleks, mis võimaldaks  teenindada Maxima kõiki kauplusi üle Eesti. Keskuse üldpindala on koos lao- ja kontoriruumidega umbes 45 000 ruutmeetrit, mis teeb sellest ühe suurema ühes järgus rajatud logistikakeskuse Eestis.

Keskusesse rajatakse kuiv-, külm ja taaraladu koos 130 kauba vastuvõtu platvormiga, mis hakkavad plaanide kohaselt teenindama igapäevaselt umbes 300 autot, mille tulemusena väheneb omakorda kauplusi teenindavate autode arv. Kokku üle 30 miljoni euro maksvasse keskuses saab tööd 350 inimest.

Maxima on Baltimaade suurim jaekaubanduskontsern, millel on Eestis kokku 71 kauplust, tänavuse aasta lõpu seisuga suureneb kaupluste arv 73 poeni. Ettevõte annab Eestis tööd kokku 4000 inimesele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077