Autor: Tanel Raig • 23. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ekspediitorite tipus kolmandat aastat Petromaks Spediitor

Ekspediitor- ja agenteerimisfirmade TOPi esikohal on kolmandat aastat järjest Petromaks Spediitori AS, mis kuulub avalikkuse eest varju hoidvale Sergei Petrovile.

Kuigi ettevõte on küllaltki edukas, suutes ekspedeerimis ja agenteerimis valdkonnas olla juba kolmandat aastat järjest majandustulemustega esikohal, jäävad ettevõtte juhid edu kommenteerimisel napisõnaliseks ja omanik Sergei Petrov on aastaid hoidunud meediale intervjuusid andmast, kirjutas Äripäeva kuukiri Logistika.

Alates Petromaks Spediitori asutamisest 1996. aastal on ettevõtte peamiseks tegevuseks olnud Eestit auto- või meretranspordiga läbivale Venemaa, SRÜ ja Euroopa riikide transiitkaubale ekspedeerimis- ja agenteerimisteenuste osutamine. See tegevus on viimasel kolmel aastal osutunud majanduslikult edukamaks kui ühegi teise Eesti ekspedeerimisettevõtte tegutsemine.

Ka 2013. aastal oli Petromaks Spediitori enamus osutatud teenustest seotud Eestit läbivate erinevate kaubaliikide transiitveoga. Ettevõte teenis mullu 29,43 miljoni suuruse käibe juures 10,97 miljonit eurot kasumit. „Meie üsna head majandustegevuse tulemused mullu on aastatepikkuste püüdluste tulemus,“ oli ettevõtte juht Dmitri Baševi pea ainus kommentaar. Ta lisas, et kuigi võrreldes aastatagusega ei ole radikaalseid muutusi turul toimunud, on tänavune aasta olnud küllaltki keeruline. „Anname endast parima, et 2014. aasta majandustulemused tuleksid mitte kehvemad kui eelmisel perioodil,“ lausus Bašev.

Petromaks Spediitori head majandustulemused on ettevõtte omanikule Sergei Petrovile andnud võimaluse saada dividende. 2011. aastal maksis tema ettevõte dividende 7,9 miljonit eurot, 2012. aastal 6,4 miljonit, 2013. aastal 5 miljonit ja tänavu on plaan maksta 9,97 miljonit eurot. Kuna Petrov võitis viimatise Äripäeva dividendide TOPi, siis tõusis ta ka meedia tähelepanu alla, kuid vaatamata mitmetele palvetele keeldus intervjuudest. Äripartnerid on teda kirjeldanud usaldusväärse, konkreetse ja tagasihoidliku mehena.

Äripäeva ekspediitor- ja agenteerimisfirmade TOP 5:1 Petromaks Spediitori AS*

2 Tarcona AS3 DPD Eesti AS4 ESTMA OÜ5 East-West Shipping Agency OÜ

* Konsolideeritud

Kogu ekspediitor- ja agenteerimisfirmade edetabelit saab vaadata SIIT.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077