Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 9. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Leedu ühistranspordiäpp laienes Tallinnasse

Tallinnasse laienes Leedu idufirma Trafi mobiilirakendusega, mis kuvab ühistranspordi infot reaalajas.

Trafi juhti ja üht asutajat Martynas Gudonaviciust ajendas rakendust looma Vilniuse kehv ühistranspordiinfo, edastas ettevõte pressiteates. Eestis loodab ettevõte saada aasta lõpuks 50 000 aktiivset kasutajat.

Trafi võtab arvesse enamikes pealinna bussides, trollides ja teistes masinates olevate GPS-seadmete infot sõiduvahendi reaalse asukoha kohta, arvutades selle põhjal täpse saabumisaja konkreetsesse peatusesse. Otsing võimaldab leida ühistranspordi ning jalgsi liikumisega kiireima ja mugavaima teekonna soovitud sihtpunkti jõudmiseks, teekonda kuvatakse ka kaardil. Sihtpunktina saab sisestada ettevõtte või organisatsiooni nime, näiteks “botaanikaaed”.

Lisaks julgustab ettevõte rakenduse kasutajad andma märku ummikutest ja muust, mida nad linnas liigeldes märkavad, mis võiks mõjutada ka ühistranspordivahendite liikumist. Rakendus arvestab sisestatud infot automaatselt otsingutulemuste kuvamisel ning siis ei soovita äpp problemaatilisi piirkondi või peatusi.

Äpil on tänaseks ligi 500 000 unikaalset kasutajat 18 linnas Leedus, Lätis, Türgis ja Brasiilias. Rakenduse tootja kavatseb siseneda kiiresti kasvavatele turgudele ning miljonilinnadesse nagu näiteks Mexico ja Moskva.

Trafi on Leedu ettevõte, mis alustas aktiivset tegevust umbes aasta tagasi, pärast 0,5 miljoni dollari suurust investeeringut Leedu fondilt Practica Capital. Ettevõtte peakontor asub Leedus, kus töötab kokku 12 inimest.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077