Autor: Tanel Raig • 8. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus lisas konteinerite käibele 17%

Transiidikeskuse AS Muuga konteinerterminal käitles augustis 17,2% rohkem konteinereid kui möödunud aastal samal ajal ehk kokku 21 979 TEUd.

Konteinerites veetava kaubakoguse tonnaaž kasvas perioodi võrdluses 23,1%. Kokku on Transiidikeskus kaheksa kuuga käidelnud 174 539 TEUd, mis on 4,3% enam kui möödunud aastal. Koos üldkaubaterminaliga oli kaheksa kuu kaubakäive 1 912 478 tonni, mis on 8,9% enam kui möödunud aasta samal perioodil.

„Tänu konteinerterminali laienduse kasutusele võtmisele alates juulist oleme oluliselt tõstnud terminali tootlikkust, mis võimaldab meil ka praeguses üha pingestuvas majandusolukorras konteinertransiidi mahtusid kasvatada. Samas on nii Eesti kui ka Venemaa oma SKP kasvuprognoosi 7 korda vähendanud, mis hakkab kindlasti mõjutama ka meie terminali läbivaid kaubakoguseid,” kommenteeris tulemusi Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Samaaegselt tegeleb ettevõte ka põhja-lõuna suunalise transiidi arenduseks vajalike eelduste loomisega. “Meie regioonis tegutsevatele äriühingutele on hästi teada, et ida-lääne suunalise kaubavahetuse kasvu takistavad geopoliitilised riskid, mida ettevõtted ise kuidagi mõjutada ei saa. Samas on lähiaastatel realiseerumas mitu põhja-lõuna suunalise transiidi kasvu positiivselt mõjutavat tegurit, sealhulgas väävlidirektiivi rakendumine, Rail Balticu projekt, laiemad strateegilised muudatused üleilmses ja Euroopa logistikas ja mitmed muud asjaolud. Et realiseerida oma ambitsioon kujuneda Läänemere siinse regiooni konteinerkaubanduse jaotuskeskuseks, kavatseme Põhja-Lõuna transiidi integreerida tugevalt oma ärimudelisse,” lisas Laidvee.

Transiidikeskuse AS on Eesti spetsialiseeritud konteineri- ja üldkaubaterminalide operaator Muuga sadamas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077