Autor: Logistikauudised.ee • 1. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urve Palo: Teeme Tartu maantee Paideni neljarealiseks

Majandus- ja taristuminister Urve Palo ütles intervjuus teemaveebile toostusuudised.ee, et maapiirkondades tööstuse edendamiseks on vaja ehitada Tartu maantee kuni Paideni neljarealiseks.

Kuidas maapiirkondades tööstust edendada?

Esmalt peame aru saama, kas me tahame maal tööstust arendada. Kui me tahame, siis leiame selleks ka võimalused. 

Maapiirkondades on täna rida probleeme, mida annab leevendada. On näiteks suur vahe, kas ettevõte asub Jüris või Räpinas, kuna ettevõtete transpordikulu erineb oluliselt. Kuidas me saame aidata ettevõtjat, et ta siiski Räpinasse oma ettevõtte loob? Palju loeb korralikust infrastruktuurist. Minu ettepanek on, et teeme ära  Tallinn-Tartu maantee neljarajaliseks kuni Paideni aastaks 2020. Sellest oleks palju abi.

Tööstusettevõtetele on oluline kulu ka elektrienergia. Me saame väga lihtsalt teha erisuse, et ettevõtetel, kes asuvad väljapool suurpiirkondi, on vabastatud elektriaktsiisist Euroopa Liidu miinimumnõuetele vastavalt. Täna on tööstusettevõtetel see ligi 8 korda kõrgem kui ELi normid seda nõuavad.  Samuti on poliitilise otsuse kaugusel öelda Eleringile, et uued ettevõtete liitumised on sõltuvalt regioonist tasuta.

Täna pole ka kohalikel omavalitsustel (KOV) kohustust töökohti luua ja sellest tulenevalt pole neil ka õigusi. Kui KOV küsib riigi käest maad, et anda see ettevõtte rajamiseks, siis riik ütleb sageli ei. Kui KOVil oleks aga kohustus töökohtade loomiseks, oleks ka riik altim oma maad kasutusse andma. Need on vaid mõned näited, kuidas maapiirkondades ettevõtlust edendada.

Täispikka intervjuud Urve Paloga saab lugeda veebileheküljelt toostusuudised.ee.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077