Autor: Tanel Raig • 18. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ACE Logistics piirab töötajate arvu ja palgakulu kasvu

Kuigi Statistikaameti andmetel oli teises kvartalis viimase aasta jooksul veondus- ja laondussektoris töötajate arv 9% kasvanud, kinnitas ekspedeerimisfirma ACE Logistics juht Andres Matkur, et nende ettevõttes tänavu töötajate arv väheneb.

„Tõenäoliselt töötajate arv kokku pigem väheneb kui suureneb,“ ütles Andres Matkur. Tema juhitavas ettevõttes kaob osa töökohti ladustamise valdkonnas, samal ajal suureneb müügi- ja veokorralduspersonal mõne töötaja näol. „Pigem iseloomustab meie püüdlusi sisemiste ressursside leidmine ja nende ärakasutamine kui lisatööjõuressursi kaasamine,“ selgitas Matkur.

ACE Logistics piirab ka palgakulude vastu. Eelmisel aasta kasvasid ekspedeerimisfirma palgakulud 11,6% ja Matkur tunnistas, et see oli viimaste aastate keskmisest natuke suurem ja mittekorrelatsioonis ettevõtte üldiste majandusnäitajatega. Matkuri sõnul oli selleks mitmeid põhjusi: toimus iga-aastane palgatingimuste ülevaatus, samuti muutsime osadel võtmetöötajatel palgasüsteemi jne.

Matkur nentis, et surve palgakulude suurenemisele on endiselt jätkuv. „Samal ajal peame jälgima, mis toimub turul üldiselt ja ennast vastavalt selle olukorraga kohandama. Pikaajaliselt ei ole võimalik, et kulude (sh palgakulude, mis moodustavad ligikaudu 70% meie kogukuludest) kasv ületab märgatavalt sissetulekute kasvu. Teame kõik, millega see saab lõppeda. Seetõttu jälgime efektiivsussuhtarvusid regulaarselt ja proovime leida võimalused püsida optimumis töötajate töötasudes ja ettevõtte kasumitootluses,“ rääkis Matkur.

Statistikaameti avaldatud andmete järgi vähenes teises kvartalis veonduse ja laonduse sektoris tööga hõivatute arv 800 inimese võrra võrreldes esimese kvartaliga. Eelmise aasta teise kvartaliga võrreldes oli aga tänavu sektoris 4000 tööga hõivatut rohkem.

Täispikka intervjuud Andres Matkuriga saab lugeda septembris ilmuvast infolehest Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077