Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 8. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air tegi juulis üllatava kasvu

Juulis lendas Estonian Airiga 55 445 reisijat, mis on 9,1 protsenti rohkem kui mullu samal ajal (50 806 reisijat). Estonian Air teenindas juulis 967 lendu, mis on 12,1 protsenti rohkem võrreldes eelmise aastaga.

Kasv on üllatav, sest veel juunis põhjendas ettevõtte juhatuse liige Indrek Randveer Estonian Airi reisijate kahanemist sellega, et väheneb ka lendude arv. Aasta esimese kuue kuuga lendas Estonian Airiga 259 264 reisijat, mida on 5,8 protsenti vähem kui mullu samal ajal. Jaanuarist juunini toimus 5261 lendu, mida on 6,5 protsenti vähem kui mullu samal ajal.

Viimase kahe kuu reisijate arv on näidanud kasvutrendi, mida on mõjutanud kõrge nõudlus suviste lennusihtkohtade järele, suurenenud lennusihtkohtade arv ja head tulemused tellimuslendude osas. „Hea on tõdeda, et viimased paari kuuga oleme suutnud reisijate arvu langustrendi keerata kasvule. Töötame aktiivselt nii äri- kui ka erakliendi suunal, et kasvutrend oleks jätkusuutlik,’’ selgitas Estonian Airi juhatuse liige Indrek Randveer.

Aasta esimese seitsme kuuga lendas Estonian Airiga 314 709 reisijat, mis on mullusega võrreldes 3,5 protsenti vähem. Jaanuarist juulini toimus 6228 lendu, mis on 4 protsenti vähem kui mullu samal perioodil, teatas ettevõte.

Estonian Airi lendude punktuaalsus (15 minutit) oli aasta esimesel seitsmel kuul 93,1 protsenti, mis on eelmise aastaga võrreldes 3 protsendipunkti võrra kõrgem. Estonian Airi lendude regulaarsus ehk toimumise protsent oli 99,3 protsenti, mis on mullusest 0,3 protsendipunkti võrra väiksem. Juulis oli punktuaalsus 87,8 ning regulaarsus 99,2 protsenti.

Estonian Air on suurima turuosaga lennufirma Tallinna lennujaamas. Estonian Airi eesmärk on pakkuda regulaarseid lennuühendusi vähemalt kaks korda päevas Eestile strateegiliselt olulistesse sihtkohtadesse, kuhu on olemas piisav nõudlus.

Lisaks otselendudele pakub Estonian Air koostöös partnerlennufirmadega jätkulende enam kui 280 sihtkohta üle maailma. Näiteks on Stockholmi, Kopenhaageni ja Amsterdami lennujaamad tähtsad transiitlennujaamad, mis pakuvad häid edasilennu võimalusi üle terve maailma.

Estonian Airi regulaarlendude liinivõrgu sihtkohad on Stockholm, Kopenhaagen, Amsterdam, Brüssel, Oslo, Moskva, Peterburi, Kiiev, Vilnius ja Trondheim. Maist septembrini on sihtkohtade nimistus Nizza ja Split, juunist augustini Pariis ja juunist oktoobri lõpuni Berliin. Detsembrist 2014 kuni märtsini 2015 toimuvad hooajalennud Münchenisse.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077