Autor: Tanel Raig • 6. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maanteeamet ostab Reola Gaasilt gaasibusse

Maanteeamet kuulutas surugaasi linnaliinibusside hanke võitjaks ASi Reola Gaas ja allkirjastas ettevõttega lepingu kolme Euro 6 nõuetele vastava bussi ostmiseks.

Reola Gaasi tegevjuhi Jaanus Mummi sõnul võideti hange Solbus tehase bussidega: „Solbusi gaasibussid on näidanud head kvaliteeti erinevate Euroopa linnade reisijateveo teenindamisel. Lisaks CNG bussidele saame pakkuda ka sama tootja LNG busse, mis annab veelgi suurema säästu ja pikema läbisõidu ühe tankimisega.“

Märtsis viis Reola Gaas Eestis läbi erinevate operaatorite hulgas ka bussi testimise, mille tulemused osutusid positiivseks – võrreldes diislikütusega säästeti kütusekuludelt 42%, lisaks võimaldas 45-päevane testperiood bussi testida ka Eesti muutliku kliimaga oludes.

Mummi sõnul on gaasil töötavate autobusside kasutamine tõusev trend paljudes Euroopa riikides, sealhulgas Eestis. „Ettevõtte eesmärk on suurendada keskkonnasõbralike alternatiivkütuste kasutust kohalikul turul, kuna see on majanduslikult kasulik ning vähendab oluliselt õhusaastet. On positiivne, et riik näitab eeskuju ning on korraldamas hankeid suunaga muuta meie kõigi elukeskkonda paremaks. Samuti annab lähitulevikus rajatav LNG-terminal kindlust, et maagaasi hind kujuneb reaalselt toimiva turu põhimõtetel ja tagab tarbija jaoks läbipaistva ja parima hinna-kvaliteedi suhte “ lisas Mumm.

Reola Gaas on Alexela Groupi ettevõte, millel on ligi 50-aastane töökogemus gaasi valdkonnas. Reola Gaas omab Eesti suurimat vedelgaasi terminali ning tegeleb maagasi (CNG, LNG) müügiga. Reola Gaas on Poola autobussitootja Solbus, mille tootevalikusse kuuluvad diisli, CNG ja ainukesena Euroopas LNG-gaasiga sõitvad bussid, ametlik esindaja Eestis ja Soomes.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077