Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 30. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air: suvine eesmärk on jõuda kasumilävele

Tänavu esimeses kvartalis oli Estonian Airi müügitulu 13,8 miljonit eurot, mis on mullusest 15% väiksem. Ettevõte teatas, et kahjum vähenes 22% ja moodustas 3,9 miljonit eurot.

Esimese kvartali müügitulu ja tegevuskahjum vastavad lennufirma restruktureerimisplaanile, milles peegeldub aasta algusele iseloomulik madal nõudlus, selgitas Estonian Air. „Meie eesmärk on jõuda kuuarvestuses põhitegevusega kasumilävele suvekuudel,“ lausus Estonian Airi juhatuse esimees Jan Palmér.

Tänavu esimese kolme kuuga reisis Estonian Airiga 111 000 inimest (neist 107 000 regulaarlendudel), mis on mullusest 11 protsenti vähem. Edasi-tagasi lendude arv vähenes 20% võrreldes 2013. aasta sama perioodiga. „Väiksem edasi-tagasi lendude arv tuleneb lennuvõrgustiku vähendamisest kümne põhisihtkohani, mida teenindatakse viie lennukiga. Möödunud aastal teenindas Estonian Air rohkem sihtkohti suurema lennukipargiga, kuhu kuulus kolm erinevat lennukitüüpi: SAAB 340, Embraer 170 ja CRJ 900,“ kommenteeris Palmér.

Aasta esimeses kvartalis alustas Estonian Air koostööd Euroopa juhtiva tšarterlendude vahendajaga Air Charter Service (ACS), kes sai õiguse turundada ja müüa tellimuslende Estonian Airi ühe lennukiga Embraer 170.

Kevadel lisandus koostöölepe Estonian Airi teise vaba lennuki Embraer 170 kasutamiseks, mis lendab Växjö-Amsterdami liinil. Lõuna Rootsist Växjöst algava lennuliini teenindamine toimub koostöös Smålandi kohaliku omavalitsuse ja turismifirmadega, teatas ettevõte.

Selle aasta eesmärk on kindlustada tasakaalustatud ning jätkusuutlik äritegevus, teenuste arendamine ning lisamüügivõimaluste leidmine tagamaks klientide rahulolu ja piletimüügitulu kasv, ütles Palmér. Estonian Airi restruktureerimisplaan näeb tema sõnul ette aasta arvestuses kasumilävele jõudmist 2015. aastal ja kasumisse jõudmist 2016. aastal.

2013. a. alanud restruktureerimise käigus optimeeris Estonian Air oma lennuvõrgustikku, Selle käigus loobus firma põhitegevusega mitteseotud varadest, vähendas organisatsiooni ja sõlmis koostöölepped n-ö üleliigsete lennukite kasutamiseks.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077