Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 16. mai 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eurooplane januneb uute autode järele

Euroopa Liidus püsib uute sõiduautode turg kaheksandat kuud järjest plusspoolel, suure tõusu on teinud kaks Balti riiki, teatas autode müügi- ja teenindusettevõtete liit AMTEL.

Kuigi aprillis jäi autode müük veidi tagasihoidlikumaks kui aasta esimeses kvartalis, saavutati sellegipoolest 4,7% tõus võrreldes möödunud aasta aprillikuuga. Kokku müüdi Euroopa Liidu liikmesriikides aprillis veidi enam kui 1 miljon uut sõiduautot.

Aasta esimeste nelja kuu kokkuvõttes näitab turg jätkuvalt suuri kasvunumbreid ja võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on uusi sõiduautosid müüdud 7,4% rohkem.

Meie lähinaabritest tegid aprillis suure tõusu kaks Balti riiki: Leedus kasvas uute sõiduautode müük 36% ja Lätis 34% jagu. Samuti kerkis turg plusspoolele Rootsis, kus müüdi 13,9% võrra enam. Seevastu Soome kehv majandusolukord kajastus ka sõiduautode müüginumbrites, kus jäädi möödunud aasta aprillile alla 5,6%.

Tõusulainel on ka kõik suuremad turud, ja kuigi näiteks Saksamaal jäädi aprillis napilt miinuspoolele, siis nelja kuu kokkuvõttes on Euroopa suurim turg siiski 2,9% plussis. Seevastu ülejäänutes enam kui 100 tuhat autot kuus müüvates riikides nagu Itaalias, Suurbritannias ja Prantsusmaal kasvab uute sõiduautode müük heas tempos. Kogu Euroopa turgu aitavad kasvule vedada ka Hispaania ja mitmed keskmise suurusega turud. Näiteks Hispaanias kasvas müük 28,7% võrra ja Portugalis koguni 53,1% jagu.

Suurematest tootjatest näitasid parimaid kasvunumbreid Renault Grupp ja Ford, vastavalt 15,7% ja 8,7%. Plusspoolele kerkisid aga praktiliselt kõik suuremad kontsernid. Jätkuvalt müüb enim uusi sõiduautosid Euroopas Volkswagen Grupp, kellele järgnevad absoluutarvudes PSA, Renault, Ford, General Motors, Fiat, BMW, Daimler, Toyota jt.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077