Autor: Logistikauudised.ee • 1. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistika tippjuhtidele makstakse kõrgeimat palka

Eesti tippjuhtide palgaedetabeli esitosinast on koguni kümme tippjuhti töötamas logistikasektoris, selgus Äripäeva eriväljaandest Palga TOP.

Logistikasektori tippjuhtide 2012. aasta brutosissetulek kuus eurodes ja ettevõte, kus töötas

1. (koht suures edetabelis 1.) Vladimir Volohhonski, DBTVladimir Volohhonski oli DBT juhatuses 1997. aastast kuni oma surmani 2013 mais. Tema järglaseks sai poeg Aleksandr Volohhonski. Tasu sai 2012. aastal ainult juhataja, nõukogule raha ei makstud.

64 049

2.-3. (2.-3.) Oleg Ossinovski, Siarhei Psiola

Spacecom51 347

Eesti esirikas Oleg Ossinovski koos oma Moskvast pärit äripartneriga juhib ülikiire kasvuga vagunirendi ja -remondi firmat. Eelmisel aastal oli Ossinovski Palga TOPis 48. kohal (14 208 eurot).

4. (4.) Tero Taskila, Estonian Air

43 196

Oli 2012. aastal ametis 10 kuud. Tasu sisaldab 99 684 eurost lahkumiskompensatsiooni.

5. (5.) Grigori Rush, Petromaks Spediitori ASAastaga kõrgema juhtkonna tasudes 2,7kordne hüpe. Samas läks ka firmal aasta ülihästi ning ettevõtte omanik Sergei Petrov figureeris viimases Äripäeva dividendide TOPis kõige kõrgemal kohal.

39 952

6.-7. (6.-7.) Erik Laidvee, Helena Hakkinen38 813

Transiidikeskus

Transiidikeskuse kõrgemale juhtkonnale maksti aastas 931 000 eurot. Juhtkond koosnes juhatuse kahest liikmest.

8. (9.) Sulev Loo, Tarcona ASÜle 100 töötajaga firmade hulgas on nafta ja naftasaaduste logistikateenuse pakkuja ka Eesti parim palgamaksja.

33 842

9.-10. (11.-12.) Vjatšeslav Spirin (kuni nov 2012), Igor Rozhinov (al nov 2012)Kuna tegev- ja kõrgemale juhtkonnale makstud tasu kasvas aastaga üle kahe ja poole korra, võib keskmist tasu ajada üles aasta jooksul juhatusest lahkunud Spirini lahkumiskompensatsioon.

Eurochem Terminal Sillamäe AS33 295

 

METOODIKA

• Tippjuhtide töötasusid pole ettevõtete aruannetes üldjuhul eraldi välja toodud. Küll aga on ettevõtted kohustatud avaldama seotud osapoolte aruandes tegevjuhtkonnale ja juhatuse liikmetele makstud tasude ja soodustuste koondnumbri.

• Kui aruandes polnud eraldi märkusena välja toodud nõukogu liikmete töötasusid ja juhtkonda mittekuuluvate tegevjuhtide hulka, võtsime edetabeli aluseks põhimõtte, et tegevjuhtkond ühtib juhatusega ning jagasime seotud osapooltele aasta jooksul makstud tasu juhatuse liikmete keskmise arvuga majandusaasta jooksul.• Selle summa järgi tuletasime juhtkonna liikme keskmise kuutasu.• Kuna juhtkonna mõistet võidakse defineerida ettevõtetes erinevalt, võib tabelist leida tippjuhte, kelle töötasu võib tegelikkuses olla võrreldes tabelis väljatooduga teist­sugune. Kui juhatuses on mitu liiget, on tegemist juhtkonna liikmete keskmise tasuga ning see number on võetud ka aluseks edetabeli koostamisel. Oleme nimetanud kõik juhatuse liikmed, kelle vahel on juhtkonnale makstud tasu jagatud.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077