Autor: Alyona Stadnik • 26. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Laevade sisustaja: palk ei peaks olema avalik

Kriisi ajal loodud kruiisi- ja reisilaevade sisustusprojektide tootja Kostamena OÜ maksab oma töötajatele keskmist palka 1710 eurot kuus.

Kostamena OÜ üks omanikke Indrek Kalgan leiab, et inimlikust seisukohast ei peaks palganumber olema avalik, aga varimajanduse vältimiseks oleks see kindlasti abiks.

Järgneb intervjuu Indrek Kalganiga.

Teie ettevõte on loodud 2009. aastal ehk kriisi ajal. Kust tuli idee? Olles aastaid samal alal tegelenud, otsustasime luua ettevõtte, mis arvestaks paremini meie klientide soovidele ja nõudmistele.

Lisaks koduturgudele müüte oma toodangut ka USAsse. Kuidas õnnestus sinna turule siseneda? Kuna meie klientide hulka kuulub mitu rahvusvahelist kontserni, siis see oli suhteliselt loogiline samm meie tegevuses.

Teie 2012. aasta majandusaruandest selgub, et ettevõttes töötab viis inimest ja nende keskmine palk on 5131 eurot. Kas see vastab tegelikkusele? 2012. aastal oli meil 15 töötajat, seega on keskmine palk kolm korda väiksem.

Kas teie ettevõttes on palgad või palgavahemikud avalikud? Palgad ei ole avalikud ja lepingutingimused on konfidentsiaalsed.

Mis on teie palgamaksmise põhimõte? Maksta hea töö eest head palka.

Kas Eestis võiksid palgad olla avalikud? Keeruline küsimus - inimlikust seisukohast ei peaks, aga varimajanduse vältimiseks oleks kindlasti abiks.

Teie 2012. aasta käive oli 1 826 527 eurot, kasvades 23%. Kuidas läks eelmisel aastal? Tänan küsimast, hästi. Käive kasvas ca 50%.

Millised on teie selle aasta eesmärgid? Olla jätkusuutlik ja tagada jätkuv areng.

HEA TEADA

Kostamena OÜ on kodumaisel kapitalil põhinev ettevõte, mis valmistab metalli- ja puittooteid. Ettevõtte tegevusalade hulka kuuluvad kruiisi- ja reisilaevade ning ühiskondlike hoonete sisustusprojektid.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077