Autorid: aripaev.ee reklaamtekst, Allikas: www.aripaev.ee • 25. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tammed otsustasid transpordi kasuks

Transpordifirma T.R. Tamme omanikud otsustasid müüa oma 50%-lise osaluse Kiviõli Keemiatööstuses, kirjutas Äripäev.

Kiviõli Keemiatööstuse Varade üks omanikke Raivo Tamm ei soovinud tehingut veel kommenteerida. "Tehke teatise järgi oma järeldused. Vaatame, mis aeg toob. Räägime sellest hiljem, kui asi on nii kaugel," ütes Tamm.

Toomas ja Raivo Tamme oman­duses olev T.R. Tamme Auto alustas 1988. aastal väikese kooperatiivina, mis osutas transporditeenuseid.

Tosin aastat tagasi otsustati osta ära aasta seisnud Kiviõli Keemiatööstuse varad, kuid neli aastat tagasi otsustasid Tammed, et T.R. Tamme Auto keskendub ainult transporditeenuste osutamisele ning jagunemise teel eraldusid kontsernist tütarfirmad Kiviõli Keemiatööstuse OÜ ja Kiviõli Keemiakombinaat. Nende tütarfirmade baasil loodi uus ettevõte – Kiviõli ­Keemiatööstuse Varad.

2011. aasta lõpus teatasid Tammed, et müüvad poole sellest ettevõttest Heiti Hääle juhitavale ASile Alexela Energia. Tehing jõustus järgmise aasta kevadel.

Käekäik sõltub nafta hinnast. Kiviõli Keemiatööstuse Varade peamine tulu tuleb põlevkiviõli müügist, mistõttu mõjutab ettevõtte käekäiku oluliselt nafta hind ja dollari kurss.

Toomas Tamm on osanik ka firmas Euro Kinnisvaraarendus, mis arendab peamiselt Tallinnas kortermaju. Samuti on ta osanik autode tehnoülevaatust tegevas firmas Ambriss.

Toomas Tamme omanduses oleva firma Rato Holding tütarettevõte on OÜ Aqva Hotels, mis majandab Rakvere linnas asuvat spaa- ja hotellikeskust. Kuigi spaa sai valmis buumi tipul ja selle esimeste aastate tulem jäi ootustele alla, on viimastel aastatel läinud spaaäri hästi.

Hispaanias äri ei edenenud. Varem oli Rato Holdingul ka Eesti ärimeeste ühes lemmikpaigas – Hispaanias – tütarfirma, mille eesmärk oli aastaaruande kohaselt lüüa kaasa Hispaania turismi­äris. Majandusaasta aruande kohaselt müüdi see firma aga mõni aasta tagasi ära, põhjuseks pikaajaline majandus­langus Euroopa turul.

Autor: aripaev. ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077