Autor: Indrek Kald • 14. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Erik Sakkov valiti aasta turimisedendajaks

Turismimessil Tourest tunnistati täna möödunud aasta turismiedendajaks Tallinna lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ning parimaks turismiobjektiks Kiviõli seikluskeskus.

Turismifirmade liidu peasekretär Kristen Lahteini sõnul on Sakkov võidelnud tulemuslikult Eesti avatud hoidmise ja ühendatuse eest muu maailmaga. "Sakkovi viimane tähelepanuväärne võit on Portugali lennufirma TAP otselendude algus Tallinnast, mis sisuliselt avab meile 80 sihtkohta ja uue mandri, Lõuna-Ameerika," märkis ta.

"Kiviõli seikluskeskus on näide aastate pikkusest pühendumisest, mille tulemusel on Eesti kaardile juba tekkinud täiesti uus turismipiirkond, mis köidab nii siseturisti kui meelitab ka välisturisti pealinnast välja. Kiviõli on eeskujuks teistele väljaspool Tallinna kerkivatele  turismiobjektidele, olgu nendeks siis muuseumid, mõisad või lastepargid," lausus Lahtein pressiteates.

Erik Sakkov on Tallinna lennujaamas töötanud viis aastat ning vastutab ettevõttes turunduse ja teeninduse valdkonna eest. Varem on ta juhtinud Ühispanga reklaamitegevust ning Tallinna Sadama turundust. Sakkov on lõpetanud Tallinna Ülikooli ja Oxfordi ülikooli ning omandanud magistrikraadi Tallinn Business Schoolis.

SA Kiviõli Seikluskeskus on tuhamäe ümberkujundamisega loonud ainulaadse suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskuse kogu Läänemere piirkonnas. Keskusesse on rajatud Eesti pikimad, kuni 700meetrised mäesuusanõlvad koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga. Seikluskeskust külastas esimesel, 2013. aasta talvehooajal üle 14 000 inimese.

Aasta turismiedendaja ja turismiobjekti tiitli nominente said esitada kõik turismifirmade liitu kuuluvad Eesti turismiorganisatsioonid. Liit tunnustab parimaid turismitegijaid alates 1990. aastast. Möödunud aastal nimetati parimaks turismiedendajaks Eesti meremuuseumi direktor Urmas Dresen ning parimaks turismiobjektiks Lennusadam.

Reedest pühapäevai toimuval Tourestil osaleb ligi viissada eksponenti 24 riigist, eksootilistest sihtkohtadest on messil esmakordselt esindatud Atlandi ookeani saared Assoorid ning India ookeanis asuvad Seišellid.

Tourest hõlmab kolme näitusehalli – peahalli, "Puhka Eestis" halli ning laste- ja laadahalli. Lisaruumi on võetud ka väljast, kus on esindatud valdavalt transpordifirmad.

23. aastat järjest toimuv Tourest on Baltimaade suurim turismimess ja Eestis üks kõige külastatavam mess – möödunud aastal toimunud  Touresti külastas kolme päeva jooksul kokku rekordilised 36 316 inimest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077