Autor: Tanel Raig • 22. jaanuar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametühingud laienesid laomajandusse

Eelmisel aastal laienes ametühingutegevus logistikasse, teatas Ametühingute Keskliit.

Laoettevõtetes asusid möödunud aastal Transpordi Ametühingu osakonnad tegutsema ETK logistikakeskuses ja Eesti suurimate hulka kuuluvas laoettevõttes Smarten. Kokku on neis nüüdseks juba ligi 250 ametiühinguliiget.

Kiire ametühinguliikumise laienemine toimus ka hotellides. Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühingu ning Meremeeste Sõltumatu Ametiühingu toel on ametühinguliikmeid juurde tulnud Sokos Hotel Viru, Tallinki ja Radissoni hotellide töötajate hulgast, kus neid leiab nii toa- ja letiteenindajate kui ka baarmenide ja teiste toitlustustöötajate seast. Kokku on neis hotellides ametiühinguga liitunud üle 200 töötaja.

Tuntumatest ettevõtetest laienes Tööstustöötajate Ametiühingute Föderatsiooni ning Metallitöötajate Ametiühingute Föderatsiooni tegevus Eesti suurimasse linnulihatootjasse Tallegg ning elektriseadmeid tootvasse ettevõttesse Ensto Ensek. Kaubanduses alustas Teenindus- ja Kaubandustöötajate Ametiühing tegevust Maxima poeketis. Oluliselt on laienenud sama ametiühingu tegevus Prisma kauplusteketis, selgus Eesti Ametühingute Keskliidu ametiühinguorganisaatorite esialgsest aruandest.

Ametiühingute Keskliidu esimees Peep Peterson märkis, et möödunud aasta oli ametiühingutele hea – konflikte tööandjatega oli vähem, samas laienemine muljetavaldav ja Eesti majanduse jaoks väga strateegilistes valdkondades. „Usume, et laienemisega tõuseb ametiühingute tõsiseltvõetavus ja kompetents, samas tahame vähendada tööandjate hirme – oskame olla tõhusaks partneriks ja paanikaks või tõrjumiseks pole mingit põhjust,“ rääkis Peterson.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077