Autor: Indrek Kald • 29. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

E-piirijärjekorra looja sai Balti innovatsiooniauhinna

E-piirijärjekorra süsteemi loonud GoSwift OÜ sai eile Balti Assamblee innovatsiooniauhinna laureaadiks.

Kolmandat korda üle antud auhinnaga pärjati Lätist laborivarustust tootev ELMI, Leedu parim oli koostöötarkvara arendaja Uniplicity.

Selline tunnustus on positiivne tagasiside meie meeskonnale, kinnitas GoSwifti juht Hannes Plinte pressiteates.

"GoSwift lahendab Baltikumi ühte suuremat probleemi – kuidas optimeerida piirijärjekordasid Venemaa piiril. Leian, et see on teema, millega Balti riigid peaksid riiklikult tegelema ning mul on hea meel, et ettevõtte GoSwift selles osas tubli töö on ära teinud. Näeme piirijärjekordade optimeerimise lahendusel suurt tulevikku ka väljaspool Baltikumi," kommenteeris Balti Assamblee president, eesistujamaa Läti keskkonna ja regionaalarengu minister Raimonds Vejonis.

E-piirijärjekorra süsteem on Eesti-Vene maanteepiiril sõidukite piirijärjekordi opereerinud 2011. aastast. Mullu avati süsteem Venemaal ning tänav suvel Leedus. GoSwifti e-järjekorra süsteemi on võimalik kasutada lisaks piiriületustele ka näiteks turismiatraktsioonidel, praamijärjekordade juhtimisel jm. Tänavu juunist on GoSwifti e-järjekorra süsteem kasutusel Tallinna teletornis.

Balti Innovatsiooniauhinna nimetamisel hinnatakse ettevõtete majandusnäitajaid, toote või teenuse uudsust, ekspordivõimekust ning ekspordi osakaalu kogukäibest. Hindamiseks esitati 11 ettevõtet Eestist, viis Lätist ning seitse Leedust.

Varasemalt on Eesti ettevõttest Balti Innovatsiooniauhinna saanud e-teenuseid ja navigatsioonilahendusi arendav Cybernetica ning piirivalvelahendusi arendav Defendec.

Balti Assamblee eesmärk on kooskõlastada ja edendada Eesti, Läti ja Leedu parlamentide tegevust. Balti koostöö eesistumine vahetub rotatsiooni korras iga kalendriaasta alguses – eesistujariik koordineerib kõigi tasandite koostööd ning valib prioriteetsed valdkonnad. Käesoleval aastal on eesistujaks Läti, 2014. aastal on Eesti kord.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077