Autor: Tanel Raig • 26. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TTÜ logistikamagistrandid konkureerivad Ericssoni transpordi konkursi poolfinaali

Täna selgub, kas Tehnikaülikooli magistrantide tiim jõuab Ericssoni korraldataval rahvusvahelisel IT- ja transporditeemalisel konkursil poolfinaali.

TTÜ magistrandid on jõudnud IT-d ja transporti ühendaval Ericssoni Networked Society Cities konkursil kaugemale kui ükski eestlane varem - veerandfinaali. Rinda pistetakse Stanfordi, Aalto, Stockholm School of Economics'iga jt. Täna selguvad 8 poolfinalisti.

Eestlaste võistkonna koosseis on: Tanel Jairus, Mai-Liis Metstak ja Martin Parro (kõik logistika, transpordiplaneerimise ja tarneahela juhtimise magistrandid), juhendajaks logistikainstituudi teadur Kati Kõrbe.

Konkursil tuleb esitleda visiooni transpordi ümberkorraldamiseks aastal 2020 ning pakkuda välja lahendusi, kuidas IT laiem ja nutikam kasutamine toob kaasa positiivsed muudatused. Tanel Jairus rääkis, et esimese ülesandena tuli esitada visioon Tallinna transpordi ümberkorraldamiseks aastaks 2020. „Rõhusime sellele, et kui inimesed kasutavad teenuseid üle võrgu (kasutades Eestis juba eksisteerivaid platvorme), väheneb üldine liikluskoormus ja nii leevenevad sellest tulenevad negatiivsed mõjud linnakeskkonnale,“ selgitas Jairus.

Teises ülesandes tuli kujutada ühe linnaelaniku päeva aastal 2020 ja näidata, kuidas meie visioonis tänu innovatsioonile on see erinev tänasest olukorrast. Valisime näidisisikuks kodutu ja pakkusime välja üldise IKT teenuste süsteemi, mis muudaks võrku ühendatud linna turvavõrguks vähem edukatele, kirjeldas Jairus.

Konkurss algas 1. septembril kui läbiti regionaalsed voorud. Euroopast said edasi Aalto Ülikooli (Soome), Stockholmi Kõrgema Majanduskooli (Rootsi) ja Tallinna Tehnikaülikooli meeskonnad. 1. oktoobril selguvad neli finalisti, keda ootab ees finaalvõistlus Miamis 16.-18. novembril.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077