Autor: Tanel Raig • 28. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Itella eksjuht astus alkoholi logistikaärisse

Aastaid OÜ Itella Logistics tegevjuhina töötanud Risto Merisalu on partnerina, nõukogu liikme ja arendusjuhina seotud kevadel tegevust alustanud OÜga Vinare Logistika, mis on spetsialiseerunud alkohoolsete jookide logistikale.

Vinare Logistika registreeriti aasta tagasi, möödunud aasta augustis ning siis asus ettevõtte tegevjuhina tööle ka Joel Jõgisu. Merisalu liitus ettevõttega oktoobris. Varem oli Merisalu alates 1997. aastast töötanud Itellas, kus ta oli OÜ Itella Logistics (Eesti) tegevjuht ning hiljem arendusjuht Itella korporatsioonis (Itella Oyi, Soome).

Vinare Logistika tegevus algas täismahus tänavu märtsis, kui OÜ-lt Kawe Club renditi Tartu maantee äärde ehitatud uuest laohoonest ca pool, ehk 4500 ruutmeetrit ja saadi aktsiisilao luba. Ettevõte on spetsialiseerunud alkohoolsete jookide logistikale - peame aktsiisiladu ning pakume sinna juurde kõiki logistikateenuseid mida jookide ja tubakatoodete turustajad vajavad, sh rahvusvahelist transporti, varude haldust, saadetiste komplekteerimist, lisaväärtusteenuseid, pakendamist, sildistamist, jaotusvedusid ning tagastuste käsitlemist, rääkis Merisalu. Võtmekliendiks on OÜ Dunker Eesti, kellel on Vinare Logistikaga osaliselt samad omanikud (lisaks on Vinare Logistika partneritena kaasatud tegevjuhtkond, ehk Merisalu ja Jõgisu). Kokku teenindab Vinare Logistika praegu 15 klienti.

Ettevõttes töötab 30 inimest ja tänavuseks müügituluks on planeeritud 2,3 miljonit eurot.

Merisalu kinnitusel on järgmisel aastal ettevõtte eesmärk suurendada oma kliendiportfelit. Suuremate klientide kõrval soovitakse olla partner ka väikestele vinoteekidele ja veinikaupmeestele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077