Autor: Tanel Raig • 16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transporti investeeritakse 447 miljonit eurot

Järgneva seitsme aasta jooksul investeeritakse Eestis transpordi valdkonda Euroopa Liidu struktuurifondide raha suurusjärgus 447 miljonit eurot.

Kõige suurem osa rahast läheb üleriigiliste ja rahvusvaheliste ühenduste arendamisse. Sinna investeeritakse 80% toetusrahast. Ministeeriumis leitakse, et majandusharud, mis sõltuvad rohkest reisimisest või suurest kaubaveo mahust, vajavad tänasest paremaid transpordiühendusi, mistõttu on ühenduste parandamine ELi toetuste uuel perioodil prioriteediks.

Majanduse rahvusvahelistumine ja kasvav konkurents inim- ja finantskapitali pärast nõuab, et liikumisvõimalused Eesti siseselt ning Eestisse ja siit välja oleksid kiired, mugavad ja turvalised, kirjutab MKM blogis. Arvestades Eesti ääremaa staatust Euroopas, tuleb konkurentsivõime kindlustamiseks arendada lennuühendusi. Täiendavalt on vajalik investeerida ka meretranspordiühendustesse ning sadamate maismaaühendustesse.

Lisaks on oluline eesmärk, mille saavutamisse struktuurivahendid panustavad, raudteeliikluse arendamine ja erinevate liikumisviiside ühendamine. See tähendab, et kasutades mitut erinevat ühistranspordi liiki, on peatuste vahel liikumine reisijale võimalikult mugav, peatused on üksteisele lähestikku ja ajagraafikute poolest kooskõlas.

Kokkuvõttes suureneb investeeringute tulemusena kaupade, välisturistide ja -ettevõtjate voog ning tõuseb nende teenindamise võimekus. Samuti väheneb inimvigastustega liiklusõnnetuste arv, paranevad nii mere- ja lennutranspordi võimalused kui ka raudteeliiklus ning erinevate transpordiliikide ühilduvus, lubab ministeerium blogi sissekandes.

Lõpliku struktuurifondide raha investeerimise eelarve kinnitab Vabariigi Valitsus selle aasta lõpus.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077