Autor: Ave Lepik • 1. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Via 3L kasvatas tublisti käivet

Logistikagruppi Via 3L kuuluvate ettevõtete AS Via 3L ja Via 3L Spedition OÜ müügitulu kokku ulatus tänavu esimesel poolaastal 9,7 miljoni euroni, kasvades 35% võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Via 3L ärikasum aasta esimesel poolaastal oli 391 000 eurot, kasvades eelmise aasta esimese poolega võrreldes 43%. Seoses laopindade laiendamisega prognoosib ettevõte teiseks poolaastaks müügitulu kasvu jätkumist ligikaudu samas mahus.

“Hoogne kasv on märk nii meie klientide majandustegevuse elavnemisest kui ka Via 3L ärimudeli elujõulisusest. Oleme panustanud kliendibaasi kasvatamisele ja hoidmisele töötades välja Eestis ainulaadse logistikateenuste paketi, mis katab kliendi vajadused kaupade rahvusvahelisest transpordist kuni ladustamise ja käitlemiseni koos kõigi oluliste „lisadega“, nagu arveldamine, krediidikontroll, tagastuste käitlemine jms,” selgitab Via 3L juhatuse liige Elmer Maas.

Müügitulu kasv oli kiireim rahvusvaheliste vedude ekspedeerimise vallas, suurenedes aastaga 37% võrra ning moodustades Via 3L logistikagrupi müügitulust täpselt poole. Müügitulu logistikateenustest oli kokku 9,7 miljonit eurot, mis on 35% rohkem kui mullu.

2013. aasta esimeses pooles oli ettevõtte jaoks üheks olulisemaks arenguks Lagedi logistikakeskuse teise etapi ehituslepingu sõlmimine ja ehituse algus. Logistikakeskuse teise etapi käivitamine on kavas 2014. aasta veebruaris.

“Investeerime laopindade laiendusse, kuna näeme turul aina kasvavat nõudlust professionaalse ja kogu rahvusvahelist tarneahelat katva teenuse järele. Suurimaks potentsiaaliks on täna keskmise suurusega ettevõtted, kes soovivad panna rohkem rõhku turundusele ja müügile ning väärtustavad logistikateenuse puhul personaalset ja vajaduspõhist lähenemist,” lisas Elmer Maas.

Täna paneb ettevõte nurgakivi uuele juurdeehitusele Lagedil, mis teeb Via 3L Eesti suurimaks laologistikaettevõtteks, opereerides enam kui 46 000 m2 suurusel pinnal.

Via 3L on Eesti suurim logistikateenuste pakkuja toidu-ja esmatarbekaupade sektoris.  2001 aastal asutatud Via 3L annab tööd enam kui 300 inimesele Eestis ja Lätis. Lisaks erinevatele laologistika teenustele pakub ettevõte ka rahvusvahelise transpordi teenust. Ettevõtte kliendid on peamiselt alkoholi-, toidu- ja esmatarbekaupade tootjad, maaletoojad, hulgi- ja jaemüüjad. Suurimate klientide seas on näiteks Jungent, Henkel, Fazer, Pernod Ricard, Viru Õlu ja teised.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077