Autor: Viktoria Ladõnskaja • 28. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Esilogistik haarab Mehhikos tööd

Suurim Eesti omanikele kuuluv veovahendusfirma CF&S Estonia hakkas tegema koostööd Mehhiko ettevõtjatega.

"Praeguseks koostöö Mehhiko ettevõttega juba toimub: me teeme nende tellimusel kaupade laadimist, korraldame konteinervedusid Colombiasse, Mehhikosse ja Dominikaani Vabariiki," ütleb CF&S Estonia tegevjuht ja juhatuse liige Harri Rästas.

Mai alguses toimus Eesti välisministri Urmas Paeti ja tema Soome kolleegi Alexander Stubbi ametlik visiit Mehhikosse. Neid saatis äridelegatsioon, millesse kuulus rida Eesti ettevõtjaid. CF&S Estonia Mehhikos sõlmitud lepingud olid esimesed Mehhiko-visiidi reaalsed viljad.

"Kohapeal oli kontakte sõlmida suhteliselt lihtne, eeldusel, et kohtumine ikka toimus. Tavaliselt oligi suureks probleemiks kohtumine ise, mitte aga ühise keele leidmine. Mehhikos pead olema valmis selleks, et kohtumine muudetakse viimasel hetkel ära," rääkis Rästas kohaliku äri eripäradest.

Välisminister Urmas Paet ütles mai alguses Mexico Citys kohtumisel Mehhiko välisministri José Antonio Meade Kuribren~aga, et Eesti soovib maailma juhtivate riikide G-20 hulka kuuluva Mehhikoga tihendada nii poliitilisi, majandus- kui kultuurisuhteid.

Ettevõtte esindajad sõitsid eile ka presidendiga riigivisiidile Leetu.

CF&S Estonia on suurim Eesti kapitalil ekspedeerimisfirma. 2011. aastal kasvatas ettevõte käivet enam kui viiendiku ning kasumit poole võrra. Näitajad ulatusid vastavalt 36 ja 2,6 mln euroni.

Ettevõtte omanikeringi kuuluvad Tarmo ja Karin Nurmetalo ning Ants Ratas pääsesid mullu ka Äripäeva rikaste edetabelisse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077