Autor: Indrek Kald • 21. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KredEx hakkab elektriautosid välja rentima

KredEx avab juuni lõpus Tallinnas ja Tartus elektriautode kiirrenditeenuse.

Auto uste avamiseks pole vaja võtmeid, piisab ühest nupulevajutusest nutirakenduses või siis telefonikõnest autol märgitud numbrile. Auto võib sõidu lõppedes jätta igasse rendipunkti või Tallinna ja Tartu kiirlaadijate juurde. Renditeenuse kasutamiseks tuleb sõlmida kasutusleping ELMO kodulehel. Seejärel saab teenust kasutada nutitelefoni või tavalise mobiiliga.

KredExi elektromobiilsuse programmi (ELMO) juhi Jarmo Tuisu sõnul on eesmärk pakkuda igale huvilisele lihtsat võimalust omal käel proovida elektriautoga sõitmist. "Soovime toetada elektriautode laiemat kasutusele võtmist ning tuua rohkem elektriautosid tänavatele. Esimest korda elektriauto rooli istunud inimesed on positiivselt üllatunud, kui head dünaamikat sõiduk pakub," märkis ta.

Tuisu kinnitusel loodab KredEx, et ELMO kiirrent murrab mõne visalt püsiva müüdi elektriauto suhtes. "Usume samuti, et teenus sobib ka ettevõtetele, kes ei soovi oma masinaparki kasvatada, kuid kelle töötajad vajavad autot lühemateks linnasõitudeks," selgitas ta.

Rentimiseks on 24 elektriautot, sh 18 Nissan Leafi ja kuus Mitsubishi iMiEVi. Tallinna rendipunktid on Viru Keskuse, bussijaama, Technopolis Ülemiste, Tammsaare Ärikeskuse ja Mustamäel asuva Tallinna Teaduspargi Tehnopol juures. Tartu rendipunktid on AHHAA Keskuse ja raudteejaama juures. Tänavu loodetakse rendipunktide võrku laiendada.

Renditeenuse klienditoe eest vastutab riigihanke võitnud turvafirma G4S. Lisaks ööpäevasele klienditoele tagab G4S teenuse toimimise: autode tehnilise seisukorra monitooringu ja kontrolli, sõidukite hooldamise, puhastamise ning transportimise.

ELMO kiirrenditeenuse tingimused ja hinnapaketid avaldatakse juuni keskpaigaks.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077