Autor: Tanel Raig • 20. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna Sadam peab Paldiskit perspektiivseimaks piirkonnaks

Tallinna Sadam ühines Paldiski Ettevõtjate Liiduga (PEL). Sadama juhatuse esimehe Ain Kaljuranna sõnul on Paldiski üks perspektiivseimaid äriarenduspiirkondi kogu Eestis.

Tallinna Sadam astus Paldiski linnas tegutsevaid ettevõtteid ja linnavalitsust ühendava Paldiski Ettevõtjate Liidu liikmeks tänavu aasta aprillis. Kaljurand  hindas kogu Paldiski piirkonda oma seniste võimaluste- ja arengupotentsiaaliga üheks perspektiivseimaks äriarenduspiirkonnaks kogu Eestis. Paldiski lõunasadama, mis on Tallinna Sadama suuruselt teine kaubasadam, logistilised ja navigatsioonilised eelised loovad sadamale ja seda ümbritsevatele arendustele eeldused saada üheks Läänemere piirkonna olulisimaks transpordisõlmeks, leidis Kaljurand. „Lisaks sadamateenustele oleme huvitatud pakkuma Paldiskis koos oma tütarettevõtetega ka kompleksset teenustepaketti erinevatele arendusprojektidele sadamas ja selle ümbruses. Tihe koostöö teiste Paldiskis tegutsevate ettevõtetega laiendab neid võimalusi veelgi ning me näeme, et koostöös PELiga võiks ka meie arenduste tutvustamisel nii kodu- kui välismaal olla oluliselt rohkem kandepinda,“ märkis Kaljurand.

PELi juhatuse esimehe Enn Laansoo Jr sõnul on PEL jõudnud oma tegevuses uude etappi, kus liidu liikmed on avaldanud soovi senisest märksa jõulisemalt Paldiski atraktiivset ettevõtluspotentsiaali nii Eestis kui ka välisriikides tutvustada. Laansoo sõnul on PELi üks peamisi eesmärke oma liikmete koostöövõimaluste edendamine ning ühiste väärtusahelate pakkumine klientidele. „Paldiski Ettevõtjate Liitu kuuluvad mitmed üsna erineva suunitlusega ettevõtted, kes omavad igaüks omas valdkonnas parimat erialast kompetentsi. Vaatamata oma erisustele, on need ettevõtjad pidanud mõistlikuks koondada oma pakutavad teenused ja võimalused läbi PELi ühistesse pakkumistesse, mille kaudu on võimalik luua potentsiaalsele investorile või kliendile märkimisväärset lisaväärtust oma äri rajamiseks just Paldiskisse,“ selgitas Laansoo.

Koos Tallinna Sadamaga liitusid PELiga veel AS Green Marine, TS Energia OÜ ning Esteve Terminal AS. Uute liikmetega kuulub PELi nüüd 18 ettevõtet ning Paldiski linnavalitsus. PEL on loodud 2010. aastal.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077