Autor: Logistikauudised.ee • 16. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

TNT Express suurendab Baltimaades tasuvust

Seitse aastat TNT Baltimaade tegevjuhina tegutsenud Aivaras Sebeckis ütleb, et ettevõte keskendub järgmised kaks aastat efektiivsuse tõstmisele.

Millised plaanid on TNT Express Balti riikidel edaspidiseks?TNT Expressi prioriteet nii Baltimaades kui kogu maailmas on kaheks järgmiseks aastaks tasuvuse suurendamine. Me keskendume oma eristuvatele tugevustele – kaugeleulatuv Euroopa võrgustik liidetud ülemaailmsete ühendustega, lai teenuste valik ning meie pühendumus klientidele. Samuti on esiplaanil rahvusvahelised teenused ning meie eriteenuste lahendused. Meie eesmärk on muuta operatsioonide süsteem veelgi tõhusamaks. Ning lisaks sellele investeerib TNT Express ajavahemikul 2013 – 2015 infrastruktuuri ja IT-süsteemidesse 200 miljonit eurot, et täiustada teenuseid ja suurendada tootlikkust.

Olete TNT Expressi Baltimaade tegevjuht – kuidas kirjeldate selle regiooni kullerteenuste turgu? Millised on kolme riigi erinevused?TNT Baltimaade regiooni käsitletakse kui üht struktuuriüksust ning kõik kolm riiki on transpordisuundi silmas pidades suhteliselt sarnased. Seda iseloomustab ka järgmine näide – kui Saksamaal või Hiinas on riiklikud pühad või puhkuste periood, siis on sellel koheselt mõju kõikide Balti riikide tööle.

Siiski on kolmes riigis erinevad kliendibaasid ja klientide mentaliteet. Näiteks domineerivad Eestis suured Skandinaavia kapitalil põhinevad elektroonika ettevõtted, samas kui Lätis ja Leedus on enam suurkliente eri valdkondadest. Lisaks võib välja tuua, et Leedus on saadetiste pealevõtu ning kohaletoimetamise võrgustik jaotatud ühtlasemalt üle riigi, Lätis ja Eestis on aga koondutud pealinna ja selle ümbrusesse.

Eesti eristub ka oma Skandinaavia mentaliteedi ning kliendisuhetele pühendumise poolest. Eestis otsivad kliendid pikaajalist koostööd ja kontakte, ehkki võib pisut aega võtta, enne kui kõikides peamistes üksikasjades kokku lepitakse - kuid kui koostöölepe on sõlmitud, ei kaalu ettevõtted enam pakkumisi konkurentidelt. Samas, Lätis ja Leedus on kliendid muutustele enam avatud – turgu analüüsitakse rohkem ning ei hoita end tagasi ka koostööpartneri tagant sundimises, et endale paremad tingimused välja võidelda.

Milliste väljakutsetega seisab täna silmitsi kiirkullerteenuste maailm?Kiirkullerteenuse äri on seotud üldise majandusliku olukorraga nii Euroopas kui kogu maailmas. Väljakutsetel, millega maailma majandus on viimasel ajal rinda pistnud (rahvusvaheliste tarnete aeglustumine), on oluline mõju transpordisektorile. Kliendid otsustavad üha enam aeglasema ja säästlikuma transpordi kasuks, kuid TNT Express on võimeline pakkuma siinkohal Economy Express teenust, mis tugineb tihedale Euroopa maanteevõrgustikule.

Teine transpordiettevõtteid ikka ja jälle puudutav väljakutse on seotud kütusekulu vähendamise ning CO2 emissiooniga. TNT otsib pidevalt uusi lahendusi, mis aitaksid täiustada operatsioonide efektiivsust ning säästa keskkonda. Näiteks kasutatakse elektriautosid Ühendkuningriigis, Prantsusmaal, Hollandis, Itaalias ja Hiinas.

Ka turvalisuse küsimus on oluline teema tänapäeva kiirkullerteenuste osutamise maailmas. Rahvusvahelised nõuded, mis on seatud turvalisele transpordile, eeskätt õhutranspordile, on väga kõrged. Transpordiettevõtted peavad kvaliteetse teenuse osutamiseks investeerima riistvarasse, süsteemidesse, tugiteenustesse ja töötajate koolitamisesse.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077