Autor: Tanel Raig • 11. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Iga neljas veoauto tehniliselt mittekorras

Politsei saadab peaaegu iga neljanda maanteel kontrollitud sõiduki erakorralisele tehnoülevaatusele või keelab sõiduki edasiliikumise.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium (MKM) saatis Euroopa Komisjonile ülevaate liiklusjärelvalve teostamisel Eesti teedel politseiametnike poolt kontrollitud sõidukite tehnoseisundi kohta. Ülevaate koostanud MKMi teede- ja raudteeosakonna juhtivspetsialisti Eda Rembeli selgitusel põhinevad aruande andmed politseiametnike poolt liiklusjärelvalve infosüsteemi sisestatud andmetel.

Aruande andmete järgi kontrolliti 2012. aastal Eesti teedel 1172 Eesti veoauto tehnoseisundit, milledest 1112 sõidukil avastatud vead olid ohtlikud või eriti ohtlikud ning veokid suunati erakorralisele ülevaatusele või keelati edasi sõitmine.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusjärelvalvetalituse komissar Priit Tuuna selgitas, et eelmisel aastal peeti Eesti teedel kontrollimiseks kinni siiski veidi üle 5000 kommertssõiduki. Eelkõige tehakse seda juhtide sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmise kontrollimiseks. Ühtlasi vaadatakse aga alati üle ka veo teostamise nõuete täitmine terviklikult, samuti tehakse sõiduki visuaalne kontroll. „Kui visuaalse kontrolli käigus tekib tehnoseisundi osas kahtlus, siis tehakse juba põhjalikum kontroll ning täidetakse vastav kontrolldokument. Nimetatud kontrolldokumendi andmed kantakse liiklusjärelevalve infosüsteemi ning selle alusel moodustub ka statistika,“ kommenteeris Tuuna.

Kui politsei suunas ligikaudu 5000 maanteel peatatud veoaust erakorralisele ülevaatusele või keelas nende edasise liikumise 1112 sõidukil, siis tähendab see, et peaaegu igas neljas veoauto on tehniliselt mittekorras.

Eesti teedel liikuvate veoautode rikkumistest kirjutab pikema ülevaate järgmisel nädalal ilmuv Äripäeva infoleht Transport ja Logistika.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077