Autor: Indrek Kald • 24. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vene aseminister külastas Moskvas Eesti messistendi

Eile Moskvas alanud transpordi- ja logistikamessil TransRussia külastas Eesti stendi messi avanud Venemaa asetranspordiminister Nikolai Asaul.

Logistika ja transiidi assotsiatsiooni esimehe Andres Valgeristi sõnul on messi avamise järel toimuv traditsiooniline ametliku delegatsiooni visiit sümboolse tähendusega. "Oleme sellele lootnud juba mitmeid aastaid, kuid ametliku külaskäiguni jõudsime alles tänavu," ütles ta. Valgeristi sõnul on selline samm TransRussial suur tunnustus.

Pikemaks kujunenud vestluse käigus tundis asetranspordiminister huvi Eestis kasutuselolevate uudsete piiriületamislahenduse vastu. Sillamäe sadama turundusjuhi Andrei Birovi sõnul võib Eesti firmadel avaneda võimalus tutvustada Eestis piirijärjekorrad pea täielikult kaotanud süsteeme ka Venemaal.

"Kaks aastat tagasi osales asetranspordiminister Asaul Sillamäel Silport Truckstopi avamisel ning toimivat lahendust nähes süvenes tema huvi sarnaste lahenduste kasutusele võtmiseks ka Venemaa piiripunktides," märkis Birov.

Asetranspordiministrit saatnud riigiduuma transpordikomisjoni aseesimees Aleksander Starovoitov meenutas Birovi sõnul hea sõnaga oma varasemaid Eesti-külastusi ning avaldas soovi tulla Otepääle suusatama.

"Eesti torkab käesoleval messil silma ning Eesti ja Venemaa vaheliste suhete dünaamika on muutunud oluliselt positiivsemaks – kõik see annab kinnitust sellest, kui oluline on olla üheskoos esindatud regiooni olulisimal ärisündmusel," rõhutas Birov.

TransRussia konverentsil pidas ettekande majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler Eero Pärgmäe, Eesti kaubavedudele oli pühendatud ka RZhD Partneri vestluspaneel.

Lisaks Eestile on TransRussial tänavu esindatud riigistendidega ka Soome, Läti, Leedu, Ukraina, Saksamaa ja Belgia.

TransRussia toimub Moskvas 23.-26. aprillini ning kokku osaleb messil 523 logistikaettevõtet 29 riigist. Eesti ühisstendis osalevad Tallinna Sadam, Sillamäe Sadam, Paldiski Põhjasadam, CF & S Estonia, Baltic Rail, Contimer, RRK, ERS, Eesti Raudtee, EVR Cargo, Fast Train, Maru, Spacecom, Vopak EOS ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsioon. Messil osalemist kaasrahastatakse Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077