Autor: Tanel Raig • 13. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1000 eurot kaob löökauku

Tänavu kolme kuuga on RSA Kindlustus hüvitanud löökaukudest tekitatud sõidukikahjusid 46 500 euro ulatuses, mis teeb keskmiseks hüvitiseks 788 eurot ning omavastustust arvestades ulatub keskmine kahjusumma tuhande euro ligi, teatas kindlustusettevõte.

Kokku on RSA Kindlustus kolme kuuga registreerinud 59 löökaukudest tingitud kahjujuhtumit, samas kui mullu sama ajaga oli neid juhtumeid 24 ning aastas kokku 110, näitab RSA Kindlustuse kahjustatistika.

"Muret teevad pigem pikemad korrast ära teelõigud ning teede halb olukord eriti Talllinnas. Sellistes tingimustes sõites on auto veermik pideva surve all, mis halvendab sõiduki tehnilist seisukorda. Samas on näha, et paljud autojuhid liiklevad ettevaatlikumalt, sest teed on korrast ära, kuid kindlasti ei ole auklikud teed õige moodus liiklusdistsipliini tagamiseks,“ ütles RSA Kindlustuse vanemkahjukäsitleja Marge Pulk.

RSA Kindlustuse Facebooki lehel on ka rakendus „Kurjad tänavaaugud“, kus saab teatada halvas seisukorras ja sõidukijuhtidele lausa ohtlikest tänavatest. Kõige hullemas korras tänavateks peetakse Tallinnas Telliskivi tänavat (seda on nimetanud 38% vastanutest), Sõpruse puiesteed (18%) ja Vabaduse puiesteed (10%). Lisaks Tallinnale on loetletud ka mõned Tartu ja Pärnu tänavad. Facebookis saab aukliku tänava nimele lisada juurde ka pikema kommentaari, teadmiseks teistele liiklejatele.

RSA kaardistas ka eelmisel aastal kehvas seisukorras ning lahtiste kivide või killustikuga tänavaid ning tookord pälvisid enim etteheiteid Vana-Lõuna, Telliskivi ning Tehnika tänav Tallinnas.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077