Autor: Rivo Sarapik • 4. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Estonian Air müüs peahoone

Estonian Air müüs täna 7,5 mln euro eest oma peahoone Tallinna Lennujaamale ning hakkab selles senisest enam kui kolm korda väiksemat pinda rentima.

Lennufirma juhi Jan Palméri sõnul on tehing osa ettevõtte restruktureerimisprotsessist, mille käigus müüakse äritegevuseks mittevajalik põhivara.

Senise 3500 ruutmeetri asemel kasutab Estonian Air edaspidi 950 ruutmeetrit.

Estonian Air alustas Tallinnas Lennujaama tee 13 asuva hoone müügiga eelmise aasta lõpus, ettevõttele laekus kinnistu ostuks kaks pakkumist. Tänasest sai kinnistu omanikuks Tallinna Lennujaam, tehingu maksumus oli 7,5 miljonit eurot. Peahoone asub Tallinna Lennujaama territooriumil, juriidiliselt on lepingu näol tegu hoonestusõiguse lõpetamise lepinguga, millega saab hoone peremeheks Tallinna Lennujaam.

Estonian Air sõlmis samas ka Tallinna Lennujaamaga pikaajalise rendilepingu hoone kahe ülemise korruse kasutamiseks.

Tallinna Lennujaama jaoks on tegu ettevõtte senisele äriloogikale vastava tehinguga. “Konkurents lennunduses ning surve lennujaamatasude alandamiseks on väga suur, seetõttu otsib Tallinna Lennujaam sarnaselt kõigi teiste Euroopa lennujaamadega võimalusi suurendada oma mittelennundustulusid,” lausus ASi Tallinna Lennujaam kommunikatsioonijuht Lauri Linnamäe. “Meie eesmärk on hoida lennujaamatasud konkurentsivõimelisel tasemel ning pakkuda seeläbi Eestile parimaid võimalikke lennuühendusi. See tähendab, et üha suurema osa lennujaama ülalpidamiskuludest peame teenima lennujaamatasude asemel muudest ärisuundadest.”

Tallinna Lennujaam kasutab oma kinnisvaraalases tegevuses mudelit, kus lennujaam on kinnisvara omanik ja üürib seda välja erinevatele operaatoritele.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077