Autor: Tanel Raig • 20. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osula ostis 3,1 miljoni euro eest busse juurde

Hugo Osula juhitav Mootor Grupp sõlmis Scania Eestiga 3,1 miljoni eurose lepingu üheksa Scania Irizari reisibussi ostuks.

Osula väitel on Mootor Grupi ettevõtted viimaste aastate jooksul investeerinud ühistranspordi arendamisse nii Eestis kui ka rahvusvahelistel liinidel kokku üle 30 miljoni euro. Üheksa uut Scania Irizar I6 bussi on sama varustus- ja mugavustasemega, nagu mullu augustis Tallinna-Tartu vahelisele liinile tulnud Täistunniekspressi bussid.

ASi Scania Eesti juhataja Tarmo Allemann  kirjeldas, et bussides on 56 laia vahe ja reguleeritava istmega kohta. Samuti on igal reisijal kasutada Scania tarnitud meelelahutussüsteemid kaheksatollise puutetundliku ekraaniga.

Kõikides bussides on iga istmepaari juures kaks pistikut 220V pingega reisijate sülearvutite, nutitelefonide või muude elektrooniliste seadmete laadimiseks. Bussid on varustatud traadita interneti edastamist võimaldava tehnoloogiaga. "Scania Irizar I6 busside mugavustase ja varustatus on sobilik nii teel meelelahutusest huvitatule kui ka nõudlikule ärireisijale, kes soovib bussisõitu kasutada töötegemiseks," lausus Allemann.

Bussid ehitatakse Baskimaal Irizari tehases, Eestisse jõuavad Baltimaade ja ka Põhjala regiooni moodsaimad liinibussid augustis.

Üheksa Scania Irizar I6 bussi hakkavad teenindama Mootor Grupi tütarettevõtete SEBE ja Lux Express opereeritavaid Eesti-siseseid ja rahvusvahelisi bussiliine. Täpsemad liinid selguvad eelolevaks suveks.

Scania Irizar I6 bussidel on EURO5 heitmenormatiividele vastavad 13-liitrised diiselmootorid. Busside käiguosa on optimeeritud Baltimaade topograafiale, mis annab siinses regioonis liigeldes täiendava kütusekokkuhoiu ning heitmegaaside vähenemise. Salongis ja bussi välisküljel gabariitide valgustamiseks kasutatakse energiasäästu eesmärgil LED-lampe.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077