Autor: Tanel Raig • 12. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Logistikatudengite seminar arutleb varjatud riskide üle

Tallinna Tehnikakõrgkooli kolmanda kursuse logistikatudengite korraldatav 14. Logistikaseminar toimub 21.-22. märtsil Haapsalus ja põhiteemaks on varjatud riskid.

Tänavuse logistikaseminari  teemaks on „Varjatud riskid – Face the Risks“. Ürituse põhiosas saavad sõna kolm esinejat. Zinaida Tsukrejeva KPMG Baltics’ist tutvustab riske üldiselt, Jyri Vilko Soome Lappeenranta Tehnikaülikoolist räägib tarneahela uutest trendidest ja riskidest ning Finn Brøgger Jørgensen Lõuna-Taani Ülikoolist arutleb kasutamata koostöövõimaluste üle.

Esmakordselt ürituse ajaloos jagunetakse pärast põhiosa erinevate teemade kuulamiseks kahte gruppi. Esimene alateema on „Pädev personal – tuleviku võti“, kus käsitletakse personaliga seotud riske. Selles blokis astuvad kuulajate ette Tarvo Niine Tallinna Tehnikaülikoolist, Karin Kuimet Eesti Ettevõtluskõrgkoolist, Kristo Vrager ASist Schenker ning Hannes Saarpuu Lux Express’ist. Räägitakse personaliriskidest, oma kogemustest seoses praktikantidega, tutvustatakse trainee programmi, arutletakse logistiku rolli.

Teiseks alateemaks on „Koostöö – eduka ettevõtte nimel“, kus keskendutakse koostöö ning integratsiooniriskidele. Selles blokis esinevad ettekannetega Tomi Solakivi Soome Turu ülikoolist, Martin Parro ASist Columbus Eesti ning Andrus Liivand ASist TNT Express Worldwide Eesti. Arutletakse teemal, kas osta sisse või teha ise, räägitakse kommunikatsiooniriskide maandamisest ning ekspordi regulatsioonidest. Esinema on oodatud ka Baltikumi logistikateenuste ärijuht Joona Saluveer, et rääkida riskidest, mis kaasnevad turul laienemisega. 

Lisaks ettekannetele on võimalik tutvuda ettevõtete infolaudadega ning osa võtta töötubade tegevusest. Töötubade läbiviijaid on sel aastal viis: TTK Tehnosiirdekeskus teemaga "Kõrgkooli- ettevõtte vaheline koostöö", AS Via 3L - "Tudengist tegijaks – kuidas tõsta oma konkurentsivõimet - riskid ja võimalused !", AS Smarten Logistics - "Logistika meistriklass", kus töörühmadena lahendatakse praktilisi logistikaülesandeid, mis puudutavad Smarten Logisticsi igapäevast tööd. Lisaks mainitutele viivad oma töötuba läbi ka AS Columbus Eesti ning AS Eesti Post AS.

Teisele päevale on planeeritud külastused Haapsalu lähiümbruses asuvatesse ettevõtetesse.

Logistikaseminari suurtoetajateks on Tallinna Tehnikakõrgkool, DPD, DSV, Eesti Töötukassa, Logistika Pluss ning DHL Freight. Lisaks eelmainitutele toetavad üritust Tallinna Tehnikaülikool, PROLOG, ACE Logistics, Havi Logistics, DB Schenker, Via 3L Spedition, Sensei, ERAA, TNT, Volvo, Smarten Logistics, Itella Logistics ja Saku Õlletehas.

Seminaril osalemiseks on võimalik soetada tudengi-, eraisiku- või ettevõttepilet.. Lisaks on võimalik olla ürituse tegemistega kursis Facebook’is.

Lisainfo ning registreerimine aadressil www.logistikaseminar.ee

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077