Autor: Tanel Raig • 11. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

60 eksperti osalevad Tallinnas mereklastrite konverentsil

12. ja 13. veerbuaril toimub Tallinnas rahvusvaheline mereklastrite koostööd ja kasvu toetav konverents, kust võtab osa ligi 60 eksperti.

Konverents “Tark konkurentsivõime Kesk-Läänemere regioonis” on mõeldud nii avalikule- kui ärisektorile, samuti teadlastele mereklastriga seonduvate teemade arutamiseks.

12. veebruaril toimuva poliitika kujundamise ümarlaua eesmärk on tugevdada koostööd avaliku sektori, ettevõtjate ja teadlaste vahel ning pakkuda võimalusi osalemiseks Kesk-Läänemere regiooni merenduspoliitika väljatöötamisel.

13. veebruaril jätkub konverents seminariga, mis pakub Kesk-Läänemere regiooni mereklastri ettevõtetele võimalust kontaktide loomiseks ja, mis kõige tähtsam, püstitada ja välja pakkuda uusi ja innovatiivseid ideid ning leida koostööpartnereid.

Ettekandega astub üles Paavo Okko Turu Ülikoolist, kes räägib Soome riigi võimalustest globaalses konkurentsis. Paneeldiskussionil hariduse, poliitika ja äri vahelistest seostest osalevad Rene Arikas BLRTst, Jüri Elken TTÜ-st, Jüri Lember Eesti Meremeeste Sõltumatu Ametiühingst, Heiki Lindpere Eesti Mereakadeemiast, Eija Velin Turu Ülikoolist, Johan Snellman Rauma STX Soome laevatehasest, Veiko Spolitis Läti Kaitseministeeriumist.

Eestis on Smart Comp projekti kaasatud Tallinna Tehnikaülikooli (TTÜ) ja Tallinna Ülikooli (TLÜ) teadlased. TLÜ Kommunikatsiooni Instituudi vedada on Kesk-Läänemere regiooni mereklastri brändi strateegia loomine projekti lõpuks. Strateegia sisenditeks on kõigi projekti partnerite koostööna sündinud olukorra kaardistus, tulevikustsenaariumid ja poliitikasoovitused. Tulevikustsenaariumide ja poliitikasoovituste väljatöötamise eestvedajad on TTÜ teadlased, kaasatud on ka TLÜ Eesti Tuleviku-uuringute Instituudi teadlased.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077