Autor: Raigo Neudorf • 22. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Töötukassa juht otsib lahendusi tööjõupuuduse lahendamiseks

Töötukassa juht Meelis Paavel räägib 21. märtsil toimuval tööjõukonverentsil, mida teha tööjõupuuduse olukorras.

Jaanuari alguses palus toostusuudised.ee Eesti erinevatel tööstusliitudel tuua välja oma liikmesfirmade peamised probleemid seoses tööjõu temaatikaga. Saadud tagasisidest selgus, et ettevõtete levinuimaks murekohaks on täna kvalifitseeritud tööjõu puudus.

Samas on see vaid jäämäe veepealne osa, kuna ettevõtete nimekiri muredest, millega nad seoses tööjõu temaatikaga kokku puutuvad, on märksa pikem. Näiteks tunneb osa ettevõtteid muret selle pärast, et tööstus kui valdkond on tööjõuturul täna väheatraktiivne ning selle maine noorte seas madal. Teisalt jäi aga mitmel korral kõlama see, et lihttöötajate palgasoovid pole kooskõlas nende oskustega; et kutsehariduse osas valitseb struktuurne probleem; et kutseharidus pole kaasaja tasemel jne, jne.

Kuna need ja mitmed teised tööjõuteemad on tööandjate jaoks hetkel aktuaalsed, korraldab toostusuudised.ee 21. märtsil Tallinnas Tööstuse tööjõukonverentsi „Kuidas tulla toime tööjõupuuuduse olukorras.“

Konverentsil annab Töötukassa juht Meelis Paavel ülevaate sellest, kui tõsine on täna Eestis tööjõupuuduse probleem ja mida on võimalik olukorra parandamiseks ette võtta.  Poliitikauuringute keskuse Praxis juhatuse liige Reelika Leetmaa räägib aga sellest, kuidas näha ette muutusi tööjõuturul ning mil moel nendele muutustele reageerida.

Veel tutvustatakse konverentsil seda, kas erasektori, kutse- ja ülikoolide omavaheline koostöö ka reaalselt tööjõupuuduse probleeme lahendab ning milliseid nippe soovitavad värbamisprofid ettevõtetele, kes uusi töötajaid otsivad.

Lisaks jagavad tööjõuga seotud kogemusi laevaehitusgrupp BLRT, NATO armeeüksustele jalatseid valmistav AS Samelin ja Lõuna-Eestis paiknev elektroonikatööstus Enics Eesti.

Konverents „Kuidas tulla toime tööjõupuuduse olukorras“ toimub neljapäeval, 21. märtsil Tallinnas, Meritoni hotelli konverentsikeskuses aadressiga Paldiski mnt 4. Ürituse korraldajaks on Äripäeva tööstusuudiste teemaveeb (toostusuudised.ee).

Konverentsi päevakava:

10.30-11.00 Registreerimine ja hommikukohv värske Äripäevaga Töötukassa juhatuse esimees MEELIS PAAVEL Poliitikauuringute keskuse Paxis juhatuse liige REELIKA LEETMAA Haridusministeeriumi kutse- ja täiskasvanuhariduse osakonna asejuhataja KALLE TOOM12.40-13.40 Lõuna Töötajate värbamisega seotud küsimusi kommenteerivad CV-Online’i kogenuim värbamisspetsialist IVIKA BORN ja turundusjuht HEIKKO GROSS Lõuna-Eestis asuva elektroonikatööstuse Enics Eesti juht EMÖKE SOGENBITS BLRT Grupi personalijuht VIKTORIA GOIHINBERG AS Samelin tegevjuht ja omanik LEIDA KIKKA Vestlusring erinevate esinejate osavõtul

11.00-11.10 Konverentsi avamine11.10-11.40 Olukorrast tööstussektoris – kui tõsine on täna tööjõupuuduse probleem.

11.40-12.10 Kuidas näha ette muutusi tööjõuturul ja kuidas nendele muutustele reageerida?

12.10-12.40 Kas erafirmade, kutse- ja ülikoolide koostöö leevendab ka reaalselt tööjõupuuduse probleemi.

13.40-14.10 Uute töötajate värbamine tööstuse ja tootmise valdkonnas - nõuanded ja kommentaarid.

14.10-14.40 Miks on IT popp aga tööstus mitte ehk kuidas populariseerida tööstussektorit noorte seas.

14.40-15.10 Spetsialistid välismaalt – meie edu võti või peavalu?

15.10-15.40 Kohvipaus15.40-16.10 Piiritagune allhange – riskid ja võimalused.

16.10-16.40 Mis on lahendus tööjõupuuduse olukorras: kas allhange, kutseharidusele panustamine, võõrtööjõud, automatiseerimine või miski muu?

16.40-16.45 Konverentsi lõpetamine

 või täitke osalemisankeet, mis asub SIIN.

Registreerimiseks helistage telefonidel 51 69 747, 667 0252, kirjutage e-posti aadressil [email protected]

Registreerimise tingimused: (+k/m) kehtib kuni 08.03.2013 registreerimisel kehtib registreerimisel täishind 249 eurot (+k/m) või telefonil 51 69 747

-konverentsi soodushind 199 eurot

-alates 09. märtsist 2013

-Hind sisaldab lõunat ja kohvi.Lisainfot konverentsi kohta saab küsida e-postilt [email protected]

 

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077