Autor: Tanel Raig • 11. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedeehitajad liitusid klastrisse

Teedeehitajad lõid aasta alguses oma klastri, et suurendada oma konkurentsi- ja ekspordivõimet.

MTÜ Eesti Asfaldiliit juures alustab tööd Teedeklaster, mis koondab kokku ehitustarneahela erinevad osapooled – projekteerimis- ja ehitusettevõtted, materjalitarnijad, õppe- ja teadusasutused ning erialaorganisatsioonid. Eesti Asfaldiliidu juhi Sven Pertensi sõnul oli Teedeklastri loomise peamiseks põhjuseks vajadus suurendada Eesti teedeehitussektori konkurentsi- ja ekspordivõimet. „Soovime suurendada ettevõtete konkurentsivõimet läbi innovatiivsete lahenduste. Selleks tuleb analüüsida maailmas viimasel ajal kasutusele võetud ja rakendatud tehnoloogiaid ning juurutada nendest parimad Eesti teedeehitussektoris,“ selgitas Pertens.

Teedeklaster plaanib parandada ka valdkondlike õppekavade kvaliteeti, andes sisendiks praktikute informatsiooni kõige kaasaegsematest võimalustest ja sektori arengutest. „Plaanime aluse panna teedeehitussektori kompetentsikeskusele, mis koondab endas parimad praktikad ja sektori oskusteavet,“ rääkis Pertens.

Klaster plaanib koostöös TTÜ-ga luua vajadustepõhise haridusbaasi teedeehitusvaldkonnas ja rakendada uued täiendõppemoodulid.

Pertensi sõnul kavatseb klaster tõsta klastripartnerite nähtavust rahvusvahelistel turgudel - luua vastavad strateegiad ning seeläbi aidata tõsta partnerite rahvusvahelist konkurensivõimet. Rahvusvahelise konkurentsivõime tõstmise peamiseks tööriistaks peab Pertens ressursside efektiivset ühiskasutust.

Teedeklastri partnerid on AS Teede Tehnokeskus, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Tehnikakõrgkool, Lemminkäinen Eesti AS, TREV-2 Grupp AS, Tref AS, Nynäs AS, Kunda Nordic Cement AS, Novotrade Invest AS, Rudus Eesti AS, Verston OÜ, Reaalprojekt OÜ, Kivitööd AS, ÜLE OÜ ning tegevuse koordineerijana MTÜ Eesti Asfaldiliit.

Klastri projekti toetab EAS Euroopa Regionaalarengu Fondist.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077