Autor: Rainer Saad • 19. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saxo Bank prognoosib naftahinna langust üle 40%

Saxo Bank on taaskord koostanud enda järgmise aasta "pöörased prognoosid", kus nähakse WTI toornafta hinnaks 50 dollarit barrel ning kullauntsi hinna langemist 1200 dollarini, vahendas CNBC. 

WTI toornafta hind on praegu 88 dollarit barrel ja kullauntsi hind 1670 dollarit. Seega peaks nafta hind langema 43 protsenti ja kulla hind 28 protsenti.

"USA energiatootmine jätkab tõusu ning seda peamiselt arenenud tootmistehnoloogiate tõttu. USA toornafta tootmine teeb tugeva tõusu ja kuna siseriiklikud varud on juba 30 aasta tipus ning ekspordivõimalused piiratud, surub see WTI naftahinna 50 dollarini barrelist," teatas pank enda prognoosis.

Saxo Banki järgmise aasta prognoos "10 Outrageous Predictions for 2013" ehk 10 pöörast prognoosi 2013. aastaks sisaldab peamiselt negatiivseid sündmusi, mis võivad muuta finantsmaastikku ning mõningatel juhtudel ka praegust poliitilist olukorda.

Lisaks naftale on Saxo prognoosinud ka Saksamaa börsiindeks DAXile 33protsendilist kukkumist 5000 punktini. Nähakse ka Jaapani suurimate elektroonikatootjate riigistamist, sojaubade hinnale 50protsendilist tõusu, kullauntsi hinna langust 1200 dollarini ning Hispaania lähenemist maksejõuetuse ääreni, kus intressimäärad tõusevad 10%ni.

"Need kümme prognoosi ei ole Saxo Banki ametlikud prognoosid järgmiseks aastaks, kuid investoritele võivad need olla palju asjakohasemad seoses suurte mõjudega, mis nad täitumise korral endaga kaasa toovad," ütles Saxo Banki peaökonomist Steen Jakobsen. "Enne kauplemist või investeerimist, peab investor teadma halvimaid stsenaariume," lisas ta.

Ülejäänud Saxo pööraste prognoosidega saab tutvuda SIIN.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077