Autor: Tanel Raig • 12. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Transiidikeskus tõi konteinerterminali uued kraanad

Transiidikeskuse Muuga konteineriteminali jõudsid kaks uut konteinerite virnastamiseks mõeldud RTG kraanat, mis tõstavad terminali töö tootlikkust. Kokku on Transiidikeskus Muuga üldkauba- ja  konteinerterminali tänavu investeeritud 7,7 miljonit eurot.

Soetatud RTG (Rubber tyred gantry crane) kraanad on mõeldud konteinerite virnastamiseks. Ööpäeva jooksul on RTG on võimeline käitlema kuni 300 TEUd (TEU on 20-jalase konteineri tingühik) konteinereid. Üks RTG kraana kaalub 120 tonni, suudab ladustada neli konteinerit üksteise otsa nii, et ühe konteineri jagu jääb veel täiendavat opereerimisruumi (4+1). Kraana alla mahub kõrvuti kuus konteinerit, millele lisandub ettevedamise ruum (ehk 6+1). RTG kraana tõstejõud on 40 tonni ning suudab normaalselt töötada ka meie ilmastikutingimustes näiteks tuulekiirusega 20 m/s.

“Uued RTG kraanad aitavad meil saavutada mõlemat eesmärki – terminali töö pidev automatiseerimine võimaldab pikas perspektiivis veelgi optimeerida teenuse omahinda, suurendab igas mõttes teenuse kvaliteeti ja stabiilsust. Lisaks arvestab soetatud tehnika igatepidi meie ilmastikutingimustega," ütles  Transiidikeskuse AS juhatuse esimees Erik Laidvee.

Laidvee sõnul ongi terminal vastakuti kahe olulise küsimusega – kuidas kallineva tööjõu ja energiakandjate kiuste hoida teenuse hinda kliendi jaoks stabiilsena ning samas tõsta terminali opereerimise efektiivsust konkurentsis naaberriikide sadamatega. Uued kraanad aitavad lahendada mõlemat küsimust.

Koos saabunud kraanadega on tänavu aasta Muuga üldkauba- ja konteineriterminalidesse tehtavate investeeringute maht 7,7 miljonit eurot.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077