Autor: Tanel Raig • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Odavaima liikluskindlustuse leidmiseks avati veebikalkulaator

Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF) avas koostöös kindlustusandjate ja tarbijaveebiga minuraha.ee kalkulaatori, mille abil saab võrrelda kindlustusandjate liikluskindlustuse teenuse tingimusi ja kindlustusmaksete suurusi.

Veebiaadressil www.lkf.ee asuva kalkulaatoriga saab võrrelda enamiku kindlustusandjate liikluskindlustuse makseid ja muid lepingutingimusi. Samuti on seal ära toodud kindlustusandjate kontaktandmed kindlustuslepingu sõlmimise alustamiseks.

„Kalkulaator on loodud eesmärgiga pakkuda klientidele võimalust mugavalt võrrelda eri kindlustusandjate liikluskindlustuse teenuseid. Seni oli teatud mahus vastav võrdlus kättesaadav vaid kindlustusmaaklerite kaudu. Nüüd on see võimalik ka maaklereid kaasamata“, selgitas LKFi juhatuse liige Hillar Lõhmussaar.

Eestis pakuvad liikluskindlustust üheksa kindlustusandjat: BTA Insurance Company SE Eesti filiaal, AAS Gjensidige Baltic Eesti filiaal, AS Inges Kindlustus, Codan Forsikring A/S Eesti filiaal, ERGO Kindlustuse AS, If P&C Insurance AS, Salva Kindlustuse AS, Seesam Insurance AS, Swedbank P&C Insurance AS. Tänaseks on kalkulaatoriga liitunud neist seitse.

Hillar Lõhmussaare sõnul määravad kindlustusmakse suuruse ja kindlustuslepingu tingimused kindlustusandjad lähtuvalt kliendi sisestatud andmetest. „Arvestades, et kindlustusmakse suurus sõltub ka teeninduskanalist, võib arvata, et kindlustusandja näitab kalkulaatoris oma soodsaima teeninduskanali kindlustusmakset“, lisas Lõhmussaar.

Lõhmussaar on kindel, et kalkulaatorist saab klientide hulgas populaarne teenus. Alust sellele ennustusele annab kogemus LKFi teiste veebiteenustega. Näiteks LKFi kodulehel olevat sõiduki liikluskahjude kontrolli päringut kasutab igapäevaselt tuhandeid kliente. Paljud autoostjad kontrollivad enne ostu auto ajalugu eelnimetatud teenuse kaudu.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077