Autor: Tanel Raig • 5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Volvo valmistas juhtmevaba seadme koormate laadimiseks

Volvo Trucks töötas välja juhtmeta kaugjuhtimisseadme koormate laadimiseks ja mahalaadimiseks.

Volvo Trucks hinnangul on transpordisektoris laadimine üks valdkondi, kus saab parandada tõhusust. Tagamaks, et laadungi kaal on nõuetekohaselt jaotatud, peab juht praegu laadimisprotsessi ajal mitmeid kordi üles kabiini ronima koormuse indikaatori kontrollimiseks näidikulaual. Ka muid koormaga seotud funktsioone nagu veoki tõstmine või allalaskmine juhitakse praegu kabiinist seest. See võtab palju aega, see on väsitav ning põhjustab juhile vigastusohtu, kuna ta võib komistada või kukkuda, tutvustab Volvo oma uue seadme väljatöötamise põhjuseid.

Volvo Trucksi väljatöötatud Working Remote on kaugjuhtimisseade, mis võimaldab juhtida kõiki funktsioone, mida juht vajab laadimise või mahalaadimise ajal. Sellega saab juhtida kõike alates veoki õhkvedrustussüsteemi tõstmisest ja langetamisest kuni veoki veel madalamale laskmiseni, jõuvõtu aktiveerimiseni, mootori pöörete reguleerimiseni, mootori seiskamiseni ja veoki lukustamiseni. Näidikulauale firma Volvo Trucks tarvikumooduliga paigaldatud täiendavad juhtseadised nagu juhtseadised tõstuki või pumpade jaoks saab samuti kaugjuhtimisseadmega linkida.

"Kaugjuhtimisseade näitab juhile viivitamata koorma kaalu ja koormuse jaotust nii veoki kui haagise telgedel. Teisisõnu on juhil kogu vajalik info taskus selle asemel, et ta peaks edasi ja tagasi jooksma. Laadimine on tõhusam," ütles Volvo Trucks pikamaavedude üksuse ärijuht Christer Pehrson.

Working Remote kaugjuhtimisseade tuuakse turule koos uue Volvo FH seeriaga ning see on saadaval alates 2013. aastast.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077