Autor: Tanel Raig • 5. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lennujaamas alustas tööd Baltimaade võimsaim röntgenseade

Lennukauba käsitlusettevõtete Ospentos International OÜ võttis kasutusse Baltimaade võimsaima saadetiste lennujulgestust tagava läbivalgustusseadme.

Röntgeniseade Rapiscan 638DV võimaldab suuregabariidiliste saadetiste läbivalgustamist kahe erineva nurga alt ning näeb läbi kuni 50 millimeetri paksusest metallist. „Lennujulgestuse seisukohal on sellel masinal väga suur väärtus, ta näeb terasemalt ning toob välja ohukohad, mis teiste seadmete jaoks jääksid varjatuks,“ selgitas Ospentos International OÜ juhatuse liige Haiti Arendi.

Röntgen võimaldab kontrollida suuregabariidilisi saadetisi: tunneliava suurus on 1,8 x 1,8 meetrit. Korraga suudab röntgen läbi valgustada kuni 3 tonni raskust kaubaühikut. „Kasutaja seisukohast on oluline, et suuremõõtmelist saadetist ei pea nüüd alati lennueelseks kontrolliks lahti võtma ega röntgenist kaks korda läbi laskma veendumaks selle ohutuses. Kõik saadetisest tehtavad pildid salvestuvad automaatselt. See kiirendab kogu käsitlusprotsessi“ lisas Arendi.

Varem ajutiselt Londoni Olümpia objektidel suuregabariidilisi saadetisi kontrollinud läbivalgustusseadme tarnis ja häälestas AS Alarmtec, röntgenioperaatoreid koolitas välja turvaettevõte AS G4S Eesti.

Ospentos International OÜ on Eesti-Soome kapitalil 2006. aastal asutatud ettevõte, kes pakub neutraalse teenusepakkujana lennukaupade käsitlusteenust Tallinna lennuväljal asuvas kaubaterminalis ning lennukaupade maanteetranspordi teenust Balti riikide ja Euroopa suurimate lennujaamade vahel.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077