Autor: Indrek Kald • 29. november 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tasuta ühistranspordile kulub Tallinnas 12 mln eurot

Üleminek tasuta ühistranspordile läheb Tallinnale maksma 12 miljonit eurot, ütles linnapea Edgar Savisaar eelarvet tutvustades.

"Eelnõu koostamisel tuli arvestada ka tasuta ühistranspordile üleminekust tingitult saamata jääva piletituluga," tõdes ta. "See radikaalne ja progressiivne, kogu maailma tähelepanu pälvinud muudatus ühistranspordikorralduses läheb maksma 12 miljonit eurot. Saamata jääv piletitulu moodustab 2,5% linnaeelarvest," lisas Savisaar.

Kõik rahvastikuregistris Tallinna elanikuks registreeritud inimesed ja kõik kooliõpilased ning pensionärid üle Eesti saavad 1. jaanuarist ühistransporti tasuta kasutada.

Tallinna linnavalitsuse teatel on järgmise aasta linnaeelarve eelnõu kohaselt prioriteetideks lapsed, sport ja tasuta ühistransport.

Linnavolikogule esitatud 2013. aasta linnaeelarve eelnõu kohaselt on eelarve üldmaht 486,5 miljonit eurot. Investeeringuprojektide kogumaht kasvab 63,7 miljonilt 67,9 miljonile eurole ehk rohkem kui 7% võrra.

"Kõige rohkem, üle kahe korra, kasvavad investeeringud lasteaedadesse," ütles Savisaar. "Muuhulgas algatatakse programm "Iga lasteaed saab uue mänguväljaku", mille raames ehitatakse kõigi lasteaedade uued, lasteaedade endi poolt valitud stiilis ja vormis mänguväljakud," märkis ta. Eelnõus on arvestatud ka lasteaiatöötajate palgavahendite kasvuga, kinnitas meer.

Spordivaldkonnas alustatakse Tondiraba jäähalli ehitamisega. Valmimas on Pirita Spordikeskuse tervisespordihoone, kus on loodud tingimused ja võimalused tervise-, harrastus- ning võistlusspordiga tegelemiseks. Haaberstisse rajatakse multifunktsionaalne teisaldatav pneumohall.

Teede ja tänavate renoveerimiseks kulub järgmisel aastal 31,5 miljonit eurot. Järgmiseks sügiseks valmib Tallinna viimaste aastate suurim tee-ehitusobjekt – Ülemiste liiklussõlm. Lisaks on olulisel kohal kvartalisiseste teede korrastamine. Suuremamahulised tööd teostatakse Mustamäel, Lasnamäel Seli asumis ning Nõmme tee ja Vindi tänava vahelisel alal. Valmib Männiku tee kuni linna piirini ning kavas on tööd Soo, Telliskivi ja Tehnika tänavatel.

Järgmise aasta jooksul on plaanis suurendada erinevate linna asutuste palgavahendeid 4-15% võrra, valdavalt esimese poolaasta jooksul.

Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Logistikauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Tõnu TrammLogistikauudised.ee juhtTel: 52 777 80
Anu SoometsSündmuste programmijuht Tel: 5164397
Rain JüristoReklaamimüügi projektijuhtTel: 6670 077